Jip Vastenburg: de Garmin van een topatleet

Donderdag, 22 maart 2018
Jip Vastenburg: de Garmin van een topatleet
Jip Vastenburg is een topatleet, gespecialiseerd op de lange afstand, trainend op Papendal bij bondscoach Grete Koens. Op haar palmares staan onder andere de Europees junioren titel op de 5000 meter en werd ze Europees kampioen bij de belofte op de 10.000 meter. In 2016 vertegenwoordigde ze TeamNL op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met de Europese kampioenschappen in Berlijn in zicht is ze nu hard aan het trainen om daar opnieuw voor een topklassering te gaan.

Het aanbod sport horloges is de laatste jaren enorm gestegen. Dat levert natuurlijk af en toe ook keuzestress op. Met twaalf trainingen per week is het voor mij belangrijk om een goed en betrouwbaar sporthorloge te hebben. Ik ben een enorme “control freak” en mede door het gebruik van een hartslagmeter kan ik zeer gericht trainen. Al jaren maak ik gebruik van het ruime assortiment aan hardloophorloges van Garmin. Met opties zoals de harstslagmeter, het meten van de grondcontacttijden en de pasfrequentie krijg ik bij alle trainingen veel data binnen die ik kan gebruiken voor het verbeteren van mijn prestaties.

Ook wanneer je ambities vooral zijn om met veel plezier te kunnen sporten biedt Garmin verschillende mogelijkheden. De Forerunner 645 heeft een fijne pasvorm en kan ook gebruikt worden als activity tracker. Een keer geen zin om te lopen? Geen probleem want ook op de fiets of in het zwembad kan je het horloge gewoon gebruiken.

Wanneer ik in de bossen rondom Papendal train vind ik het heerlijk om naar de omgevingsgeluiden te luisteren. Terwijl ik, wanneer ik een krachttraining doe of een training op de loopband afwerk, het juist weer wel fijn vind om muziek te luisteren. De nieuwe Forerunner 645 Music heeft een optie om muziek vanaf je horloge te luisteren. Toch best handig wanneer je niet overal je telefoon mee naartoe wilt sleuren. Via bluetooth worden je gegevens direct naar je telefoon verzonden zodat je gelijk inzicht krijgt in de training die je gedaan hebt. Zo vind ik het handig om in de avond nog even mijn trainingen van die dag te bekijken en te analyseren. Na heel lang trouw te zijn geweest aan de fenix 3 lijkt de Forerunner 645 een goede vervanger. Het horloge biedt een diversiteit aan functies aan en de uitstraling is bovendien elegant.

Benieuwd naar de Forerunner 645 Music? Houd dan hardlopen.nl de komende tijd goed in de gaten!

Tekst & Foto: Jip Vastenburg

Hardloophorloge