Ik háát hardlopen!...Dacht ik

Bert
Bert Pessink Vrijdag, 12 juni 2020
Ik háát hardlopen!...Dacht ik
Hedwig van Bree is schrijfster van het succesvolle boek met de titel: Ik háát hardlopen!……dacht ik. Een boek dat in 240 pagina’s het verhaal vertelt van een carrièrevrouw die na het krijgen van haar twee kinderen thuisblijfmoeder wordt. Door deze nieuwe rol raakt ze zichzelf kwijt en besluit ze op een mooie dag in 2013 te beginnen met hardlopen, een sport die ze tot dat moment echt haatte. Maar hardlopen bleek een gouden greep, wat heet, binnen een paar jaar voltooide ze de zes meest belangrijke marathons in de wereld, de Six Majors.

‘Ik was vroeger best sportief, kon uren tennissen maar was na 200 meter hardlopen al buiten adem. Hardlopen vond ik vreselijk. Echt beginnen met hardlopen deed ik in 2013, zo’n zes maanden na de geboorte van onze jongste. Ik was met die geboorte eigenlijk getransformeerd van carrièrevrouw met een eigen bedrijf naar moeder, mijn leven stond echt op zijn kop. Lopen deed ik omdat het makkelijk was. Je kon gewoon bij de voordeur beginnen’, aldus Hedwig van Bree.

Zonder dat Hedwig het zelf wist, begon ze in de eerste twee jaar met een goede opbouw van haar loopcapaciteiten. Twee keer per week liep ze rustig 5 kilometer. Haar boek beschrijft als een soort hardlooproman de uitbouw naar grotere afstanden. Een van haar doelen, een halve marathon, liep ze voor zichzelf op een maandagmorgen en zonder dat andere mensen ervan wisten. ‘Die halve marathon lukte prima en dat was geweldig, daarna wilde ik door naar de marathon. Na het volbrengen van 4 van de 6 grootste marathons ter wereld besloot ik te gaan voor de Six Majors. Dat zijn de marathons van Boston, Chicago, New York, Tokio, Berlijn en London. Dat lukte mij in 2019.’

Rode draad van het voor velen herkenbare verhaal van Hedwig van Bree is dat waar een deur dichtgaat, er ergens anders weer een raam opengaat. Hardlopen bleek een manier voor Hedwig om zichzelf terug te vinden. Het gaf haar haar eigenwaarde terug.

Ik háát hardlopen!…..dacht ik, is dus geen verslag met schema’s, maar een echte hardlooproman voor hardlopers en niet-hardlopers. ‘Ik krijg veel respons van lezers, bijvoorbeeld omdat ze na het lezen van mijn boek inspiratie hebben gevonden om te beginnen met lopen of het hardlopen een nieuwe boost te geven, dat is toch prachtig!’, besluit Hedwig van Bree.

Waarom loop jij hard?

In samenwerking met uitgeverij Pumbo geeft hardlopen.nl het boek 'Ik háát hardlopen!...dacht ik' weg. Vul het aanmeldformulier in en laat ons weten wat hardlopen jou gebracht heeft (meedoen is mogelijk t/m 15 juni 2020). Of bestel hier het boek.

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.