Houd je hoofd koel met een hardlooppetje

Maandag, 18 juli 2022
Houd je hoofd koel met een hardlooppetje

Met warm weer is het belangrijk dat je je hoofd ook goed beschermt tegen de zon. Dat kan prima met een hardlooppetje of zonneklep. Waar moet je op letten als je zo'n petje wil kopen?

Als je op hete dagen niet in de beschutting van bomen loopt, staat je hoofd in direct contact met de felle zon. De klep van een petje zorgt ervoor dat die felle zonnestralen niet in je ogen komen, je verbrandt minder snel op je hoofd en zweet kan niet in je ogen komen. Kortom: met een petje houd je hoofd koel.

Ventilerend

Het is bij een hardlooppetje belangrijk dat het een zomers petje is. Het liefst in een lichte kleur, want zwart absorbeert het zonlicht alleen maar extra. Verder is het ook belangrijk dat het petje ventilatiegaatjes heeft om warmte en zweet af te voeren. Een goed petje heeft daarom een zweetrand die het zweet ook opneemt.

Wasbaar

Van al dat zweet wordt je pet niet beter. Tenminste als je het zweet er lang in laat zitten. De betere petjes kun je gewoon met je andere sportkleding meewassen zodat je de volgende training weer een fris petje op je hoofd kunt zetten.

Extra koel

Een petje zorgt dat je hoofd koel houdt. Je kunt tijdens wedstrijden met een petje ook je hoofd nog extra koel houden door het petje een beetje nat te maken bij een drinkpost. Of stop een spons tussen de achterkant zodat je nek ook koel blijft.

Hoofdband

Ben je niet zo fan van petjes? Dan kun je ook een hoofdband gebruiken tegen het zweet in je ogen. Het nadeel hierbij is dat je je hoofd niet beschermt tegen verbranding. Een buff is dan ook nog een optie: met deze multifunctionele doek kun je alle kanten op.

Bescherm je tegen de zon

Must haves voor hardlopers in de zomer

Op warme dagen is je kledingkeuze van groot belang om comfortabel te kunnen hardlopen. Met de juiste uitrusting houd je je hoofd én lichaam koel. Welke items mogen niet in jouw kledingkast ontbreken? Deze selectie van hardloopkleding en accessoires helpen jou de zomer door!

Lees hier meer
Weer Kleding