Hoe gebruik je een buff?

Vrijdag, 22 juli 2016
Hoe gebruik je een buff?
Misschien heb je bij een hardloopevenement als aandenken een keer een buff gehad. Dat is een multifunctionele doek die je in alle weersomstandigheden goed van pas kan komen. Hoe gebruik je dit duizendingendoekje voor hardlopers?

Speciale stof

Buff is de merknaam en de bekendste fabrikant van deze multifunctionele doek. Het voordeel van de buff is dat het helemaal naadloos is: het is eigenlijk een soort tunnel van stof. Het materiaal is behandeld met antibacterieel materiaal, waardoor er geen vervelende luchtjes in blijven hangen en het altijd weer terugkeert naar de oude vorm. In de stof zitten allerlei speciale technieken zodat je beschermd bent tegen zon, regen, wind en kou. Daardoor is het voor buitenactiviteiten een onmisbaar item. Zeker voor hardlopen, wat je het hele jaar door kunt doen is het dus handig.

In een handomdraai

Het mooie van de Buff is dat het er zo simpel uitziet, maar dat er toch goed over nagedacht is. In een handomdraai maak je van het stukje stof een sjaal of haarband. Je kan er dus alle kanten mee op. Bij warm weer kun je de buff gebruiken om je pols of als hoofdband tegen de felle zon. In de winter kun je de buff juist weer gebruiken om warm te blijven. De stof houdt ook wind tegen en is dus ideaal als gezichtsmasker bij extreme kou. Bij extreme hitte zoals afgelopen week kun je de buff ook nat maken om je hoofd koel te houden.

De mogelijkheden

Bij de verpakking zit ook vaak een hele handleiding met de vele mogelijkheden van de buff. Hieronder zie je een overzicht van wat je met deze elastische stof kunt doen:

Bron: Trail-running.eu

Foto: Shutterstock

Kleding