Cadeautips voor hardlopers

Lysanne Wilkens Woensdag, 2 december 2020
Cadeautips voor hardlopers

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat de jacht op cadeaus weer is geopend. Zoek je een cadeau om te geven aan een hardloper? Dan hebben we een aantal leuke cadeautips waar je iedere hardloper blij mee maakt.

Boeken voor hardlopers

In de categorie altijd goed: een boek. En er is nog meer goed nieuws: er worden ieder jaar wel weer een aantal nieuwe boeken aan hardlopen gewijd. Hieronder staan een aantal van onze favorieten op een rij, van gouwe ouwe (nou ja, zo oud zijn ze echt niet) tot nieuwe boeken die net zijn uitgekomen.

Alles wat je wilt weten over hardlopen – Mariska van Sprundel

Voor de hardloper die geïnteresseerd is in de wetenschap achter de sport. Mariska van Sprundel is wetenschapsjournalist en onderzoekt in dit boek de populaire opvattingen over hardlopen. Kan je bijvoorbeeld verslaafd raken aan hardlopen en hoe zit het met koolhydraten eten voor een hardloopwedstrijd?

De Tien, de halve en de hele – Rob Veer

De tien, de halve en de hele is de weerslag van de jarenlange ervaring van hardlooptrainer Rob Veer in de begeleiding van zowel lopers op topniveau als prestatiegerichte amateurs. Trainingsmethodes, hartslagmeter, rust, voeding, adem, techniek: alle onderdelen van het lopen komen aan bod.

Dreams – Susan Krumins & Patricia Schreurs

Dit is geen leesboek, maar een hardloopdagboek waar je zelf mee aan de slag kunt! Voor de creatieve loper, die graag het heft in eigen hand neemt. Dreams helpt je stap voor stap toewerken naar het hardloopdoel dat jij voor ogen hebt – of dat nu het lopen van een marathon onder 4 uur is of het volbrengen van een 5 kilometer. Het hardloopdagboek staat bovendien vol praktische tips van Olympisch atlete Susan Krumins over training, wedstrijdvoorbereiding, gewoontes en voeding.

Epic Runs of the World – Lonely Planet

Heb je met een reislustige hardloper te maken? Dan is dit het juiste boek om bij weg te dromen. De verzameling van de mooiste hardlooproutes ter wereld biedt voor ieder wat wils, van korte city-runs en niet te missen marathons tot prachtige trails en uitdagende ultra’s.

Ik haat hardlopen, dacht ik – Hedwig Bree

Voor de vriend die nog niet overtuigd is dat hardlopen ook iets voor hem of haar is. Klinkt de uitspraak “Ik háát hardlopen” je bekend in de oren? Dat is ook wat schrijfster Hedwig van Bree riep na haar eerste rondje joggen door het park. In drie jaar tijd toverde ze zichzelf om van bankhanger naar tienvoudig marathonloopster.

Hardloopaccessoires

Doen alle lampjes het nog? Is het paar hardloophandschoenen nog compleet? Je hoeft niet altijd iets origineels te bedenken om een hardloper heel blij te maken. Accessoires zijn altijd fijn. Wij hebben een aantal opties onder elkaar gezet.

Verlichting

Reflectiehesjes, lampjes aan je armen en aan je schoenen: er zijn allerlei manieren om als hardloper op te vallen. Hartstikke belangrijk voor de veiligheid natuurlijk. Geen idee welke goed zijn? Wij kunnen de verlichting van GATO aanraden.

Oortjes

Muziek en hardlopen gaan prima samen. Maar wat weleens in de weg wil zitten, zijn de kabels tussen je telefoon en de oordopjes. Dus weg met die kabels. En dat kan met de Rolfstone Nova.

Sporthorloge

Een sporthorloge is een handige gadget om je trainingen op een leuke manier bij te houden en jezelf te verbeteren. De Garmin Forerunner is heel erg fijn, maar ook best wel een uitgave. Alleen voor hardlopers die heel lief zijn geweest dus.

Gadgets

Een buff, flipbelt, camelbag, drinkbelt, beany, sleeves, hardloopsokken, hardloophandschoenen: genoeg gadgets waar een hardloper blij van wordt. Ben je zelf geen hardloper, dan is dit ook je moment om de blits te maken. Want natuurlijk weet jij wat een camelbag is. Duh.

Sportvoeding

Hardlopers vinden het altijd leuk om iets nieuws uit te proberen. Dus wat dacht je van een ‘variety pack’ van de sportvoeding van SIS met allemaal verschillende smaken? Paar energierepen erbij en jouw hardloper kan er de komende tijd weer even tegenaan.

Hardloopkleding

Een hardloper heeft nooit, maar dan ook nooit, genoeg hardloopkleding. Wat suggesties zijn: een nieuw shirt, een regenjasje, een thermoshirt voor de koude dagen, een fijne broek mét vakje voor sleutel en telefoon (extra handig). Kijk bijvoorbeeld in de webshop van ASICS. Met een cadeaubon van een hardloopspeciaalzaak zit je ook altijd goed, dan kan de hardloper zelf wat uitzoeken.

Kookboeken voor hardlopers

Hardlopers houden van lekker eten! Maar als hardloper pak je dat ook graag verantwoord aan. Met het sportkookboek Goud op je bord deel 2 kun je aan de slag met de gezonde recepten van topsporters als Churandy Martina, Epke Zonderland en Marit Bouwmeester. Superhandig: bij elk recept staat ook de voedingswaarde vermeld. Andere sportkookboeken die leuk zijn om te geven: Eet als een atleet, Dafne Likes of Goud op je bord deel 1.

Sportymaps

Jouw hardloper is vast ontzettend trots op al zijn prestaties. Hoe leuk als jij ervoor zorgt dat die aan de muur komen te hangen! Met Sportymaps creëer je een poster van een hardloopparcours met de mogelijkheid om deze te personaliseren met een naam en finishtijd. Als lid van hardlopen.nl scoor je 10 procent korting. Houd wel rekening met levertijd.

Trendyhangers

Zie je iedere maandag weer een update met #medalmonday voorbijkomen? Dan weet je dat deze hardloper graag met zijn of haar hardloopmedailles pronkt. Om deze ook in huis de aandacht te geven die ze verdienen, kun je bij trendyhangers een medaillehanger aanschaffen. Als lid van hardlopen.nl doe je dat met 10 procent korting.

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.