Gear

In de zomer draag je minder hardloopkleding dan in de winter. Ook als beginnende hardloper zul je ervaren dat je bij warm weer snel te veel draagt. Wat trek je aan als het warm weer is?

Bij temperaturen boven de twintig graden hoef je minder lang voor je kledingkast te staan als je gaat hardlopen. Toch is het ook in de zomer belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Bij warm weer zweet je ook meer dus moet je zorgen dat je kleding goed vocht kan afdrijven en dat het licht aanvoelt. Een paar tips op een rij.

Shirts en tops

Laten we aan de bovenkant beginnen. Een geschikt hardloopshirt voor de zomer is sneldrogend en vochtafdrijvend. Ook zie je vaak bij zomershirts dat ze panelen van mesh (stukken met gaatjes) op de rug en bij de oksels hebben voor extra ventilatie.  Als je een shirt met korte mouw te warm vindt kun je ook kiezen voor een singlet of als vrouw voor een tanktop. Let daarbij wel op dat je je blote schouders goed insmeert met zonnebrandcreme.

Korte broek

Bij de broek moet je even ervaren wat je fijn vindt zitten. Je kunt kiezen voor een strakke korte tight of een lossere short. Een korte tight zit strak om je benen en voert zo ook het zweet snel af. Een short zit bij warm weer wat luchtiger en zorgt zo ook voor veel ventilatie.

Sokken

Vergeet ook zeker niet naar je hardloopsokken te kijken, want zeker met warm weer kunnen zweterige voeten in je schoenen gaan irriteren. Goede hardloopsokken kun je in allerlei diktes krijgen dus voor de warme dagen ook in dunnere varianten.