Gezondheidstrackers volop gebruikt

Zaterdag, 26 maart 2016
Gezondheidstrackers volop gebruikt
Hartslagmeters, sporthorloges, apps: er zijn steeds meer middelen en mogelijkheden om als hardloper je gezondheid en prestaties te monitoren. En dat doen we in Nederland volop, zo blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Eén op de drie Nederlanders gebruikt apps, wearables of meters om zijn gezondheid of activiteit te monitoren. Daarbij is het registreren van zaken op het gebied van sport en bewegen (20%) het meest populair, op de voet gevolgd door voeding & gewicht (18%).

Hoe snel ben je?

Als we aan het sporten zijn, willen we het liefst weten hoe ver we gelopen hebben of hoe snel we zijn (67%) en hoeveel calorieën we verbruiken (52%). Onder de wearables zijn hartslagmeters (48%) en sporthorloges (35%) het meest populair. Ruim één op de vijf gebruikt slimme apparaten zoals een draadloze bloeddrukmeter, een slimme weegschaal of een draadloze glucosemeter.

Apps

Verder gebruiken we bij voorkeur health-apps om onze gezondheid te registreren. Drie kwart betaalt niet voor deze apps, een kwart doet dit wel, met name door in-app aankopen. We gebruiken de apps en wearables vooral om beter inzicht te krijgen in onze gezondheid en activiteit.

Te veel gedoe

Nederlanders die helemaal geen gezondheidstrackers gebruiken, vinden het vooral overbodig (53%). De groep die alweer gestopt is met het tracken van haar gezondheid vindt het vooral niet praktisch en te veel gedoe (59%).

Bron: Multiscope

Foto: Shutterstock

Apps