Getest: R2B Store telefoonhouders

In samenwerking met R2B Store
Maandag, 23 januari 2023
Getest: R2B Store telefoonhouders

In navolging van het artikel over sportarmbanden heeft recreatief loper en medewerker van de Atletiekunie, Erik, meteen de proef op de som genomen en de verschillende armbanden van R2B Store getest.

Vanuit mijn huis aan de grens met België duik ik zo de Brabantse bossen in met een prachtig uitgestrekte hei. Vooral in de herfst- en lenteperiode levert dit prachtige plaatjes op en is het een extra motivatie om mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te gaan lopen. Ik heb standaard een paar afspeellijsten die ik opzet tijdens het lopen. Afhankelijk van het type interval- of duurtraining heb ik verschillende muziekstijlen die daarbij het beste passen. Daarom draag ik eigenlijk altijd een sportarmband zodat ik geen rekening hoef te houden met waar ik mijn telefoon moet laten als ik de deur uitstap.

Telefoonhouder met 360 graden rotatie

Deze week heb ik de telefoonhouder met 360 graden rotatie getest in fijne loopomstandigheden met een wolkje en een zonnetje. Na snelle bevestiging om de bovenarm kan je de houder roteren zodat je deze eenvoudig kan bedienen. Naast de telefoon zit er een klein stukje klittenband waar je je huissleutel kan opbergen.

Ik begin eigenlijk altijd met een dynamische warming-up waarin rustige muziek voor mij goed werkt, maar zodra ik ga lopen wil ik graag overschakelen naar een vooraf geselecteerde afspeellijst. De ‘open’ constructie van de telefoonhouder maakt het een stuk makkelijker om te switchen. Tijdens het lopen zorgt de stevige bevestiging ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over verschuiving van je telefoon. Daarnaast kan ik tijdens het lopen nog vrij eenvoudig de telefoon bedienen.

Eén tip; draag deze houder alleen als het droog is! De open constructie is uiteraard niet waterdicht.

Waterdichte variant

Soms kan ik net dat steuntje in de rug gebruiken als ik in de regen ga lopen. In deze periode is de kans aanzienlijk groter dat de weersomstandigheden niet ideaal zijn, dan is een waterdichte houder wel zo fijn.

De bevestiging werkt hetzelfde als bij de houder met 360 graden rotatie en zit meteen stevig om je arm. Bij deze variant is het handig dat je meerdere items mee kan nemen zoals pasjes, contant geld en uiteraard ook je huissleutel. Je kan eventueel ook je oordopjes aansluiten zonder dat de telefoon nat wordt, maar dat is voor mij niet noodzakelijk omdat ik draadloze oortjes heb ingeplugd tijdens het lopen.

De strip rondom de telefoon reflecteert in het donker en is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een vest dat ervoor zorgt dat je zichtbaar bent in het donker.

Een belangrijk aspect van de telefoonhouder is uiteraard of deze waterdicht is. Na een regenachtige ronde op de hei kan ik bevestigen dat dit zo is, niet onbelangrijk in de wintermaanden.

Logo R2B Store
In samenwerking met

R2B Store

R2B Store is dé specialist in alle soorten telefoonhouders en meer! Zo vind je bij R2B onder anderen de beste kwaliteit hardloop telefoonhouders. Er zijn verschillende hardloop telefoonhouders opgenomen in het assortiment. Ben jij opzoek naar een waterdichte hardloopband of juist één die 360 graden kan draaien? Bij R2B Store vind je ze allemaal!