Getest: draadloze oortjes voor het hardlopen

Zaterdag, 19 juni 2021
Getest: draadloze oortjes voor het hardlopen

Loop jij graag met muziek? Dan zijn draadloze sport oortjes onmisbaar! Zo kun je naar jouw favoriete nummers luisteren tijdens het hardlopen zonder verstrikt te raken in allerlei kabels. Maar de geluidskwaliteit, batterijduur en pasvorm zijn minstens zo belangrijk. Wij testten 3 modellen draadloze oortjes tijdens het hardlopen.

Getest door Linda AfterShokz Aeropex bone conduction headphones

De Aftershokz Aeropex draag je niet in je oor, maar tegen je jukbeenderen aan. Het geluid wordt door middel van trillingen via de botten naar het slakkenhuis gestuurd, waar de trillingen worden doorgestuurd naar de gehoorzenuwen. Door deze innovatieve techniek blijf je het omgevingsgeluid horen. Wel zo veilig!

Aftershokz


Geluidskwaliteit: Beter dan verwacht! Doordat je de koptelefoon niet in je oor draagt, maar tegen je jukbeenderen aan, had ik verwacht dat het geluid tegen kon vallen. Niet is minder waar! Het geluid klinkt helder en hoeft niet hard om het goed te kunnen horen.

Pasvorm: Omdat de koptelefoon bijna niets weegt, heb je al vrij snel niet meer in de gaten dat je hem draagt. De eerste keer dragen was het even wennen, ik had het gevoel dat de koptelefoon niet goed vast zat aan mijn hoofd. Eenmaal onderweg bleef de koptelefoon gewoon goed zitten.

Bedieningsgemak: Aan de rechterkant zitten twee knopjes waarmee je het volume harder en zachter kan zetten. Met dezelfde knop kan je een nummer ook pauzeren of naar het volgende nummer gaan.

Batterijduur: 8 uur

Prijs: 149,99 euro

Getest door Lysanne Jabra Elite 75T

De Jabra Elite vallen op door het minimale design en de uitstekende geluidskwaliteit. De ‘Active’ uitvoering is speciaal gemaakt voor het sporten en bestand tegen zweet en regen.

Jabra Elite

Geluidskwaliteit: Ik ben verbaasd over de kwaliteit van het geluid! Heldere, diepe tonen die je via de Jabra Sound+ app naar eigen smaak kunt aanpassen. De functie om omgevingsgeluid te filteren is handig, daardoor heb je geen last van suizende wind tijdens het lopen. Om toch het verkeer om je heen te horen, kun je één oortje gebruiken.

Pasvorm: De oortjes draai je eenvoudig in je oor en zitten dan stevig, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze tijdens het hardlopen uit je oor vallen. Met de drie meegeleverde oordopjes, kun je de oortjes passend kunt maken. Ze wegen bijna niets en vallen door het kleine formaat niet op.

Bedieningsgemak: De oortjes zijn klein en bevatten beide één knop waarmee je het omgevingsgeluid en volume kunt bedienen. Met twee keer drukken ga je naar het volgende nummer, terwijl je met drie keer drukken bij het vorige nummer komt. Het kan even duren voordat je door hebt met welke handeling je welke instelling aanpast.

Batterijduur: 7,5 uur (28 uur in het doosjes)

Prijs: 149,99 euro

Getest door Philip Bose Soundsport wireless headphones

De comfortabele en stevige pasvorm, samen met de uitstekende geluidskwaliteit, maken de Bose Soundsport hoofdtelefoon heel geschikt voor het hardlopen.

Bose sound sport

Geluidskwaliteit: De geluidskwaliteit is uitstekend. Via de Bose app zijn er verschillende mogelijkheden om de geluidsinstellingen van de oortjes aan te passen. De oordoppen sluiten de gehoorgang niet volledig af, waardoor je tijdens het hardlopen ook het verkeer om je heen nog kunt horen.

Pasvorm: De oortjes zitten comfortabel; je kunt ze langere tijd dragen zonder dat het irriteert. Tijdens het hardlopen blijven de oortjes goed zitten. Er worden standaard drie verschillende formaten oordopjes meegeleverd waarmee je de oortjes passend kunt maken.

Bedieningsgemak: Tijdens het lopen kan het volume worden aangepast en kun je de muziek pauzeren, terug- en doorspoelen. Ook kun je inkomende gesprekken opnemen.

Batterijduur: 5 uur

Prijs: 149,95 euro

Veiligheid staat voorop! Met muziek in je oren ben je je minder bewust van je omgeving en hoor je eventueel verkeer minder goed aankomen. Zet het volume niet te hard, zodat je ook omgevingsgeluid kunt horen.

Motivatie Ontspanning