Getest: de ASICS Gel-Nimbus 25

In samenwerking met ASICS
Maandag, 20 februari 2023
Getest: de ASICS Gel-Nimbus 25

De ASICS Gel-Nimbus is niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap. Voor de 25e editie van dit model heeft ASICS ingezet op de meest comfortabele hardloopschoen ooit. Merle, werknemer van de Atletiekunie, testte de ASICS Gel-Nimbus 25. Lees nu haar bevindingen.

Het eerste wat opvalt is het vernieuwde uiterlijk. De gel is niet langer zichtbaar aan de buitenkant, maar zit volledig aan de binnenkant van de schoen. Verder is de schoen qua looks een stuk moderner dan vorige edities, iets dat ik erg belangrijk vind. De schoenen moeten lekker zitten, maar ook prettig zijn voor het oog. De nieuwe ASICS Gel-Nimbus 25 voldoet daar zeker aan.

Premium pasvorm

De laatste stap voordat je de deur uitgaat en kunt gaan lopen: het aantrekken van de schoenen. Door het haakje dat aan de achterkant van de schoen zit, zit je niet continu te prutsen om de schoen in te stappen, dat gaat bij de Gel-Nimbus 25 gemakkelijk. De bovenkant van de schoen, waaronder de tong, zijn stretchy, waardoor het goed past om jouw voet en niet verschuift tijdens het hardlopen. De nieuwe Nimbus heeft écht een premium bovenkant, van stof die goed ademt. Het aantrekken gaat erg makkelijk en de pasvorm is uitstekend.

De landing

Je ziet het wellicht direct: de zool van de Gel-Nimbus 25 lijkt veel dikker dan zijn voorganger. Dat klopt! De nieuwe Gel-Nimbus 25 bestaat uit FF Blast+ ECO foam, wat zorgt voor meer energieteruggave. Ideaal voor een rustige, lange duurloop. Elke stap voelt op die manier net zo comfortabel als de vorige. Je hebt tijdens het lopen (gelukkig) niet het gevoel dat je enorm ‘hopt’, ze rollen juist lekker mee. Dat vind ik persoonlijk een fijn gevoel. Zoek jij juist schoenen die meer bouncen? Dan is de ASICS Novablast 3 een betere optie.

De nieuwe ASICS Gel-Nimbus 25 is voor mij een mooie aanvulling op mijn collectie hardloopschoenen. De uitstraling, de responsieve landing en de premium kwaliteit van de bovenkant zorgen ervoor dat het voor mij een perfecte schoen is voor mijn langere trainingen. Ik krijg geen last van mijn voeten en kan goed doorlopen, ideaal dus. Ben je dus op zoek naar een schoen met maximaal comfort én een leuk uiterlijk? Kijk dan eens naar de ASICS Gel-Nimbus 25.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".