Getest: de ASICS Gel-Kayano 29

In samenwerking met ASICS
Woensdag, 7 september 2022
Getest: de ASICS Gel-Kayano 29

Het meest iconische ASICS schoenmodel is nog verder verbeterd. ASICS introduceerde eerder deze maand de ASICS Gel-Kayano 29. Nog steeds een allrounder en een stabiele hardloopschoen die een energieke hardloopervaring geeft. Floor van hardlopen.nl testte deze schoen.

Ik ben niet echt een fanatieke hardloper, vooral een recreatieve. Desondanks ben ik wel fan van de ASICS Gel-Kayano. Eerder droeg ik al de Kayano 26, 28 en nu liep ik voor het eerst op de 29. De ASICS Gel-Kayano 29 is een stabiele schoen die, ongeacht de afstand, energie geeft tijdens het hardlopen. De nieuwe schoen is lichter, slanker en energieker.

Ik ontving de schoen een week voor de Halve Marathon van Rotterdam, waar ik de 10,55 kilometer liep. Omdat ik geen blaren wilde oplopen, heb ik het nieuwe paar nog een week in de doos laten zitten. Ik heb het advies van Rob Veer opgevolgd en ben eerst eens een paar keer gaan wandelen op de schoenen. Pas daarna heb ik twee korte rondjes gemaakt en dit langzaam uitgebouwd naar mijn normale trainingsafstanden.

Bij de eerste loopjes op de schoen merkte ik direct verschil bij de landing en afzet. Elke landing voelde zacht en moeiteloos. Ook de afzet ging makkelijker. Dit komt omdat de schoen over de hele lengte van de middenzool een laag FF Blast+ heeft. Dit zegt je waarschijnlijk niks, maar het zorgde voor een verbetering van mijn hardloopervaring, voornamelijk vanwege de energiezuinige afzet en landing.

Daarnaast staat de ASICS Gel-Kayano bekend om stabiliteit. Ook deze nieuwe versie stelde daarin niet teleur. De Litetruss constructie vergroot de stabiliteit en zorgt ervoor dat je niet naar binnen draait tijdens je pas. Dit is zeker voor loopjes op onstabiele ondergrond een aanrader.

Na een paar trainingen merkte ik dat de nieuwe Kayano zorgt voor goede ondersteuning en positieve energie. Al met al dus een fijne schoen waar ik komende tijd op zal blijven lopen. Hieronder nog kort de voordelen op een rijtje:

  • De Gel-Kayano 29-schoen zorgt voor een stabiele hardloopbeleving en een responsiever gevoel onder de voet;
  • De schoen is er in meerder leuke kleuren;
  • De tussenzool is vernieuwd met FF Blast Plus-demping. Dit zorgt ervoor dat de schoen licht is en geeft meer energie bij elke stap. Met de externe hielkap (laag profiel) omhult deze schoen de voet met geavanceerde achtervoetondersteuning.
  • Er is Litetruss-stabiliteit geplaatst op de binnenhoek van de tussenzool. Deze schoen is ontworpen om te voorkomen dat de voet te veel naar binnen draait tijdens je pas.
Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".