Getest: ASICS Novablast 2

In samenwerking met ASICS
Dinsdag, 12 juli 2022
Getest: ASICS Novablast 2

ASICS lanceerde de ASICS Novablast 2. Deze hardloopschoenen biedt een responsieve demping en tilt je loopcomfort vanaf de eerste stap naar een hoger niveau. 800 meter loper Lars van Hoeven test de ASICS Novablast 2.

Er staan zoveel hardloopschoenen naast mijn voordeur dat ik de tel inmiddels ben kwijtgeraakt. Dat klinkt misschien overdreven, maar met minimaal vier hardlooptrainingen in de week die variëren in snelheid van 12 tot meer dan 35 kilometer per uur komen al deze schoenen stuk voor stuk goed van pas. Grof gezien zijn alle hardlooptrainingen die ik doe duurlopen, tempotrainingen of ‘echte’ snelheidstrainingen (wedstrijdtempo 800 meter of harder). Voor al deze trainingen pak ik een ander type schoen van de stapel naast mijn voordeur. Het schrijven van deze review is een mooie aanleiding om te ontdekken bij welke training ik de nieuwe ASICS Novablast 2 schoenen het beste aan kan trekken.

Uniek uiterlijk

Het eerste wat opvalt bij het zien van de Novablast 2 is het futuristische uiterlijk. Waar ik ASICS schoenen een paar jaar geleden vaak saai en ouderwets vond ogen, kan ik dat nu niet meer zeggen. Vooral de zool trekt de aandacht met bijzondere stijlelementen. ASICS geeft aan de (in)stabiliteit te hebben verbeterd met behulp van (de zichtbare) versteviging in de hiel en het verbreden van de zool.

Veel energieteruggave

Tijdens mijn eerste hardlooprondjes twijfelde ik of de schoenen niet te zacht zijn. Door de dikke zool met FF BlastTM-demping voelde de landing zo soepel dat ik een beetje het idee kreeg dat ik het ‘contact’ met de grond verloor. Ondanks de zachte landing bevat de zool veel energieke veerkracht. Door de grote hoeveelheid ‘bounce’, voelt het bijna alsof ik twee kleine trampolines aan mijn voeten had.

Voor welke trainingen?

Tijdens mijn rustige duurlopen draag ik meestal de ASICS Gel Nimbus en snelle tempotrainingen doe ik op de ASICS Metaspeed. De Novablast 2 schoenen passen hier perfect tussenin. Ik zou niet snel een volledige duurloop, of een volledige tempotraining op de Novablast 2 doen, maar voor een ‘mix’ komen ze perfect van pas.

Zo doe ik regelmatig trainingen waarin ik een uurtje rustig loop, met wat tempoversnellingen tussendoor. Bijvoorbeeld: 20’ inlopen / 10x1’ vlot met 1’ pauze / 20’ uitlopen. Dat zijn niet de meest spannende trainingen en vaak wil ik daarom ook gewoon een bospad in lopen en een uur later terugkomen. Tijd, zin en mogelijkheid om schoenen te wisselen is er bij zo’n training niet. Maar dat maakt niet uit, want met de Novablast 2 heb ik de perfecte schoenen voor dit soort trainingsdagen gevonden. De schoenen bieden genoeg ondersteuning en demping om rustig in- en uit te lopen en geven ook genoeg energie terug om harder dan 20 kilometer per uur te lopen tijdens de tempo’s. Bovendien is een uur door het bos knallen ook de perfecte gelegenheid om de filosofie van ASICS ‘A Sound Mind in Sound Body’ in de praktijk te brengen. De Novablast 2 zijn een nuttige toevoeging voor mijn trainingen en stapel met schoenen naast mijn voordeur is na vandaag dus weer een beetje hoger geworden.

ASICS Novablast 2

Bekijk de schoen

Wikkelen je voeten tijdens je run neutraal af, dan ga je veel profijt hebben aan de ASICS Novablast. De hardloopschoen biedt een responsieve demping en tilt je loopcomfort vanaf de eerste stap naar een hoger niveau.

De schoenen
Powered by RunningDirect
Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".