Getest: ASICS Metaspeed Edge

In samenwerking met ASICS
Dinsdag, 16 november 2021
Getest: ASICS Metaspeed Edge

Begin 2021 lanceerde ASICS dé marathonschoen voor de snelle loper: de Metaspeed. Sterker nog, twee schoenen; de Metaspeed Edge en Metaspeed Sky. Beide zijn hardloopschoenen met een carbonplaat in de zool, die de voortstuwende hardloopbeweging versterkt. Wij helpen je graag met de keuze tussen deze twee supersnelle schoenen uit de Metaspeed collectie én testten de Metaspeed Edge voor je.

Verschil Metaspeed Sky & Metaspeed Edge

De Metaspeed Sky raceschoen is ontworpen om lopers te ondersteunen sneller te gaan door hun paslengte aanzienlijk te verlengen. Deze schoen is dus erg geschikt voor lopers die het tempo opvoeren door langere passen te maken. De Metaspeed Edge raceschoen, de schoen die wij getest hebben, is geschikt voor lopers die snelheid ontwikkelen door de combinatie van lange passen en een hoge pasfrequentie.

Erg fijn vinden wij deze op maat gemaakte benadering van ASICS om hardlopers opties te bieden in plaats van een one-size-fits-all-aanpak. Kies het type schoen dat past bij jouw loopstijl.

Draagcomfort & pasvorm

Het bovenwerk is zeer licht en ademend. Door het lichte mesh-ontwerp drukt het bovenwerk niet vervelend op de wreef, maar sluit de schoen wel goed aan rondom je voet. Bovendien ziet het design, gebaseerd op de Sunrise collectie, er heel mooi uit.

Stabiliteit & flexibiliteit

De ASICS Metaspeed Edge is een onwijs lichte raceschoen met een goed grondgevoel. Doordat de buitenzool voorzien is van veel grip, kun je zelfs op hoge snelheid hard door een haakse bocht lopen. Het voelt prettig om een snelle intervaltraining op deze schoenen af te werken. Daarnaast zouden wij deze schoen vooral voor de wedstrijd zelf bewaren.

Demping

De tussenzool is voorzien van een van de lichtste tussenzooldempingssystemen, die het team van ASICS ooit heeft geproduceerd. Verborgen in die FlyteFoam-tussenzool is de koolstofplaat. Deze lichtgewicht plaat verbetert de stabiliteit en helpt lopers ook vooruit te stuwen, wat bijdraagt aan de snelheid van de schoen. Daarnaast zorgt de kromming van de schoen bij elke stap voor energiebesparing.

Conclusie

De ASICS Metaspeed Edge is ideaal voor snelle lopers die voor een serieuze prestatieverbetering willen gaan. Zodra je de snelheid opvoert merk je meteen dat de schoen de voortstuwende hardloopbeweging versterkt. De impact op het lichaam is ondanks de hoge snelheid klein en ook het energieverlies lijkt minimaal. Bij een hoge snelheid voelt de schoen stabiel, maar zodra de vermoeidheid toeslaat verliest de schoen ook zijn kracht. Bij lage snelheden gaat de zool, het foam en de carbonplaat, je juist tegenstaan. Ook handig om te weten is dat deze zool extra snel slijt: na ongeveer 300 kilometer is de schoen aan vervanging toe.

Kijk voor meer informatie over de ASICS Metaspeed Edge op asics.com.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".