Getest: ASICS GEL-NIMBUS 26

In samenwerking met ASICS
Lysanne
Lysanne Wilkens Woensdag, 21 februari 2024
Getest: ASICS GEL-NIMBUS 26

De ASICS GEL-NIMBUS 26 is vernieuwd! Het ontwerp biedt nóg meer comfort tijdens het hardlopen, dankzij de schokdempende eigenschappen en het zachte bovenwerk. Hardlopen.nl-redacteur Lysanne Wilkens onderwerpt de GEL-NIMBUS 26 aan een uitgebreide test.

Als ik de doos van de nieuwe ASICS GEL-NIMBUS open, is het eerste dat opvalt de vrolijke kleur. Zowel het bovenwerk van de schoen als de zool zijn mintgroen. Ik weet dat het uiterlijk bij de beoordeling van een hardloopschoen het minst belangrijk is, maar het zorgt er wel voor dat ik meteen zin krijg om de schoenen aan te trekken. En dat is ook wat waard! De schoen is eenvoudig aan te trekken door de lus aan de achterkant. Met een soepele beweging glijdt mijn voet naar binnen. Wat verder opvalt, is de zachte rekbare tong en kraag van de schoen die mijn voet op een fijne manier omsluiten. Het soepele bovenwerk vormt zich naar mijn voet. De schoen voelt zo comfortabel als een pantoffel, maar biedt toch de stevigheid en ondersteuning die je mag verwachten.

Baantraining

Ik test de ASICS GEL-NIMBUS 26 tijdens een baantraining, waar 15 keer 200 meter op het programma staat. De schoen is inderdaad een eye-catcher. De mintgroene kleur en reflecterende details zorgen ervoor dat ze zelfs in het donker de aandacht trekken. Het heeft geregend en de atletiekbaan is nat. Het slipperige gevoel dat ik soms heb als het geregend heeft, blijft me vandaag bespaard. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de ASICSGRIP-buitenzool. Zelfs op een hoger tempo heb ik voldoende grip op de natte baan.

Nu ik in voorbereiding ben op een marathon, loop ik meer kilometers. De warming-up en cooling-down doe ik grotendeels op de weg, waardoor ik ook veel kilometers op verhard terrein maak. In totaal kom ik tijdens deze training uit op ruim 20 kilometer. Ik vind de ASICS GEL-NIMBUS 26 comfortabel tijdens het in- en uitlopen, maar kan er ook goed op versnellen tijdens de 200 metertjes. Die combinatie is heel fijn, want daardoor hoef ik geen schoenen te wisselen tijdens mijn training. De GEL-NIMBUS 26 is een lichte schoen met veel demping, die toch zijn responsiviteit weet te behouden. Voor de demping is gebruik gemaakt van PureGEL-technologie, wat een goede schokdemping biedt en de impact op je gewrichten zou verminderen. De FF Blast Plus ECO Foam-tussenzool draagt bij aan een zachte landing. Dat speelt ongetwijfeld een rol bij het comfort dat ik ervaar op deze schoenen.

Lange duurloop

Eén training zegt natuurlijk niet zoveel. Bovendien ben ik benieuwd naar de diversiteit van deze schoen. ASICS raadt de GEL-NIMBUS 26 aan voor veeleisende en lange runs, dus ik neem de proef op de som. Een lange duurloop van 30 kilometer. Ik ben mezelf voor het eerst aan het voorbereiden op een marathon, dus dit is geen afstand waar mijn lichaam aan gewend is. Toch loop ik al die tijd comfortabel; ik heb geen last van blaren of andere pijntjes in mijn voeten.

Betrouwbare trainingspartner

Het comfort van de ASICS GEL-NIMBUS 26 is uitstekend! Voor mij zijn dit de ideale schoenen om te dragen tijdens duurlopen of intervaltrainingen. Langere trainingen zijn geen probleem op deze schoenen. Binnenkort ga ik enkele weken in het buitenland trainen en aangezien ik niet veel verschillende schoenen mee kan nemen, moet ik selectief zijn. De GEL-NIMBUS 26 hebben zich de afgelopen tijd bewezen en zullen in ieder geval niet ontbreken in mijn koffer. De schoenen zitten als gegoten, bieden demping zonder daarbij in te leveren op reactiviteit én lopen zelfs na tientallen kilometers nog comfortabel.

Hardloopschoenen
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".