Getest: ASICS Gel-Cumulus 24

Lysanne
Lysanne Wilkens Maandag, 23 mei 2022
Getest: ASICS Gel-Cumulus 24

ASICS lanceert de GEL-CUMULUS™ 24, een veelzijdige hardloopschoen die optimaal comfort biedt voor lopers die dagelijks een lange afstand afleggen. Hardlopen.nl-redacteur Lysanne Wilkens test het nieuwste model.

In het begin van mijn hardloopcarrière heb ik lange tijd op de ASICS Gel-Cumulus gelopen. Na verloop van tijd ben ik overgestapt naar een ander model, maar zodra ik de Gel-Cumulus 24 aantrek, voelt het direct vertrouwd. De pasvorm is goed en de schoen zit comfortabel: hij sluit goed aan rond mijn voet zonder knelpunten te veroorzaken.

Allround hardloopschoen

De ASICS Gel-Cumulus is een neutrale, allround hardloopschoen. Ik test de schoenen tijdens een duurloop met tempowisselingen. Wat ik bij de eerste stappen al meteen opmerk, is de stabiliteit en ondersteuning van de schoen. Mijn duurlooprondje gaat voornamelijk over verharde wegen, maar ook als ik in de berm loop en de ondergrond ongelijk is, blijven mijn voeten stabiel door de stevige ondersteuning. Je zou denken dat de schoen hierdoor ook zwaar wordt, maar dat is niet het geval. De ASICS Gel-Cumulus is ontworpen met FF Blast-demping, waardoor de schoen zelfs 24 gram lichter is dan zijn voorganger.

Deze editie moet bovendien zachter en responsiever zijn. De landing van iedere stap voelt inderdaad erg zacht en comfortabel, alsof ik op kussentjes loop. De FF Blast-technologie zorgt niet alleen voor een gedempte landing, maar zou volgens ASICS ook voor een energieke afzet zorgen. Waarschijnlijk is dat wat ik voel tijdens het afwikkelen van mijn voet. Ik heb het gevoel dat mijn complete voet meewerkt: na het landen rol ik over mijn tenen naar voren, waardoor het lijkt alsof de krachten van de landing worden verdeeld over mijn volledige voet. Andere verbeteringen zijn de pasvorm rond de hiel en het ademend vermogen van het mesh bovenwerk, waardoor je voeten koel en droog blijven tijdens het lopen.

Kilometervreter

Deze allround schoen kun je volgens ASICS voor elke training en elke afstand tot de marathon inzetten. Zelf geef ik vooral de voorkeur aan deze schoen bij lange, rustige trainingen zoals een duurloop. Dan heb ik behoefte heb aan wat meer stabiliteit, zodat dit mijn voeten kan ondersteunen zodra ze vermoeid raken. De combinatie van comfort en ondersteuning, terwijl de schoen niet zwaar aanvoelt, vind ik fijn. Met de ASICS Gel-Cumulus 24 heb ik het gevoel dat ik lange tijd kan doorlopen zonder problemen. En dat is de zekerheid die ik wil hebben zodra ik voor een langere training de deur uitstap.

ASICS Gel-Cumulus 24

Ontdek deze schoen

Is de Gel-Cumulus 24 iets voor jou? Bekijk de schoen in de webshop van Runningdirect. Leden van de Atletiekunie en hardlopen.nl ontvangen 10% korting.

Naar de webshop
10 kilometer 5 kilometer Hardloopschoenen
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.