Garmin Testpanel: de eerste indruk.

Woensdag, 2 mei 2018
Garmin Testpanel: de eerste indruk.
Maak kennis met: Shanice, Nicolai en Joanie. De drie Garmin Forerunner 645 Music testers! De komende tijd gaan deze drie hardlopers hun ervaringen met jullie delen van hun nieuwe Garmin. Met deze week: de eerste indruk!

Wie ben je en wat voor hardloper ben je?

Shanice: Mijn naam is Shanice Veldhuis en inmiddels al 13 jaar fanatiek aan het hardlopen.

Ik ben begonnen bij een atletiekvereniging, na een aantal jaar gestopt vanwege een blessure en daarna nam mijn studie veel tijd in beslag om terug te keren naar de atletiekbaan. Sindsdien train ik zelfstandig en heb ik als ‘pacer’ bij de Nike+ Run Club in Amsterdam gerend. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma als hardlooptrainer gehaald via RunningHolland en binnenkort start ik een ‘Start to Run’ groep. Je kan mij best een ‘social’ runner noemen, rennen met vrienden en anderen ‘hazen’ vind ik geweldig om te doen en het geeft mij veel voldoening. Mijn favoriete afstand is toch wel de halve marathon.

Nicolai: Ik ben Nicolai Goetheer, 29 jaar en ik werk als consultant op het gebied van fusies & overnames. Geboren in Amstelveen, maar woon nu al een aantal jaren in Amsterdam. Dit is dan ook waar ik de meeste hardloop rondjes maak. Ik probeer eigenlijk iedere dag een uurtje te sporten, maar in de praktijk is dit vaak 5x. Voornamelijk hardlopen, crossfit en squash.

Joanie: Mijn naam is Joanie, 33 jaar oud. Sinds een aantal jaar doe ik aan survivaltraining, dat is trail lopen in combinatie met hindernissen die je moet nemen op basis van techniek. Sinds ik dit doe merk ik dat mijn conditie & kracht een enorme boost heeft gekregen, mijn lijf fitter is geworden en veel meer kan hebben ondanks mijn chronische ziekte MS welke een aantal jaar geleden is geconstateerd. Naast de survival loop ik zo nu en dan een run van 10km. En ben ik aan het trainen voor de halve marathon in Sneek in juni.

Waarvoor ga je de Garmin gebruiken?

Joanie: Ik ga de Garmin gebruiken voor het hard- en traillopen, om de afstand, hartslag, gps, voortgang in trainingen te kunnen zien. Ideaal voor het trainen voor de halve marathon. Daarnaast om muziek te kunnen luisteren via horloge, een absolute musthave! Ik loop het lekkerste met muziek om in mijn eigen ritme en wereld te kunnen zitten. En bovendien erg handig: geen telefoon meer mee op pad!

Nicolai: Vorig jaar was echt het hoogtepunt voor mij op hardloop gebied. Ik heb namelijk de marathon van Rotterdam en van New York gelopen. Ik liep vaak 4x in de week hard en dan meestal tussen de 10 en 15 kilometer. Ik vind 12 kilometer eigenlijk de leukste afstand die er is. Komend jaar wil ik de marathon van Amsterdam lopen. Op dit moment loop ik echter nog vooral rondjes van tussen de 5 en 10 kilometer en ben ik weer aan het opbouwen.

Shanice: Mijn allereerste hardloophorloge was afkomstig van Tomtom. Ik vond de getalletjes zo interessant dat ik mijzelf hier meer in wilde verdiepen. De Garmin Vivoactive HR was mijn tweede sporthorloge. Dit was een horloge die ik alledaags kon gebruiken. Dit zal ik ook zeker alle dagen blijven gebruiken in combinatie met mijn hardloop- en krachttrainingen. Nu ik in bezit ben van de Garmin Forerunner 645 Music heb ik meer inzicht in mijn trainingen, dagelijkse gegevens en kan ik mijn trainingen aanpassen aan de omstandigheden.

Wat is je eerste indruk van het model?

Nicolai: De Garmin Forerunner 645 ga ik gebruiken als vervanging van mijn telefoon, die ik nu steeds mee neem. Ik wil tijdens het lopen graag muziek luisteren en zien wat mijn gemiddelde snelheid, hartslag en gelopen afstand is. Daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om te zien hoe actief ik ben, of ik nog een beetje trappen loop, of ik wel genoeg slaap en of mijn conditie een beetje vooruit gaat.

Shanice: Mijn eerste indruk is een sportief maar toch luxe uitziend horloge. Het horloge is erg licht en je voelt bijna niet dat het aan je pols zit. Het horloge heeft een goede diameter waardoor het goed om mijn pols past en ik mijn pols vrij kan bewegen zonder dat het horloge in de weg zit. Er zitten veel mogelijkheden op het horloge en in combinatie met de Connect app heb je alles in één overzicht.

Joanie: Mooi, stoer, unisex, compact model, kleur is perfect. Niet te groot, fijn materiaal om de pols.

Wat verwacht je van het gebruik van de Garmin?

Shanice: Ik verwacht nieuwe inzichten en ondersteuning in mijn trainingen, mede door de VO2 index, de adviezen in hersteltijd en raceprognoses.

Nicolai: Toen ik het doosje zag, dacht ik eerst: wow, wat een kleine verpakking, zit daar alles in? Ik opende het doosje en je ziet wel gelijk dat het echt een luxe product is. Kon niet wachten om hem om te doen. Het instellen en koppelen met mijn telefoon ging echt heel makkelijk. De basis functies had ik allemaal snel door, alleen je hebt wel echt het idee steeds dat je er nog zoveel mee kan doen. Nu snel maar eens mee hardlopen!

Joanie: Al een lange tijd ben ik in twijfel om voor een sporthorloge te gaan, twijfels over welke dan? Wat past bij mij etc.. nu mag ik deze testen! Super…Wat ik verwacht? Dat hij prettig is in gebruik en mij de info geeft die ik graag wil zien tijdens en na het lopen. Muziek kunnen beluisteren tijdens het rennen zonder telefoon is een ideale combinatie.

Hardloophorloge