Garmin introduceert de Forerunner 255 serie

Woensdag, 1 juni 2022
Garmin introduceert de Forerunner 255 serie

Garmin viert Global Running Day met de introductie van de Forerunner 255 serie. Deze smartwatch barst van de handige functies en trainingstools waarmee je jouw hardloopprestaties naar een hoger niveau tilt.

De Forerunner 255 is een GPS-smartwatch, speciaal ontworpen voor hardlopers die slimmer willen trainen. Dit sporthorloge geeft nog beter inzicht in je prestaties en herstel dan de voorgaande Forerunner 245 serie, zodat je op het juiste niveau kunt trainen en je prestaties naar een hoger niveau kunt tillen.

Inzicht in gezondheid en welzijn

De Forerunner 255 serie is ontworpen om 24/7 te dragen. Met de HRV status houd je jouw hartslagvariabiliteit bij terwijl je slaapt, waardoor je een beter beeld krijgt van je slaapkwaliteit, herstel en algehele welzijn. Elke ochtend ontvang je een persoonlijke score voor je slaapkwaliteit en krijg je inzicht in jouw welzijn, zodat je jouw trainingen beter kunt afstemmen op de vorm van de dag. Vrouwelijke hardlopers kunnen de menstruatiecyclus of zwangerschap bijhouden, zodat je ook hier rekening mee kunt houden met jouw trainingsprogramma.

Ondersteun trainingen en wedstrijden

Vind je het moeilijk in te schatten hoe veel je het beste kunt trainen? De Forerunner 255 biedt extra functies om je prestaties en herstel te meten, waaronder je huidige trainingsstatus om aan te geven of je te veel of te weinig traint. Ben je geneigd om hard en veel te trainen? Dan kan dit horloge je op een gezonde manier afremmen door inzicht te geven in je herstelstatus. Zo leer je wanneer je lichaam rust nodig heeft en weet je wanneer je klaar bent voor je volgende training.

Met de dagelijks aanbevolen trainingssuggesties zit je bovendien nooit meer zonder trainingsinspiratie. Deze suggesties worden automatisch aangepast op basis van wedstrijdplannen die zijn ingesteld met de nieuwe wedstrijdwidget. Deze widget helpt je ook bij het plannen van je racestrategie, want je krijgt alle informatie die van invloed kan zijn op je wedstrijd in één overzicht: een prestatievoorspelling, het weer op de wedstrijddag en een aftelklok.

Verbeterde GPS-nauwkeurigheid

De GPS-nauwkeurigheid is verbeterd door tracking mogelijk te maken via multi-band en multi-satelliet-systemen. Zelfs in uitdagende omgevingen zal je jouw GPS-signaal niet zomaar meer verliezen. Het horloge bevat bovendien veiligheids- en trackingfuncties waarmee je jouw locatie eenvoudig kunt delen met vrienden of familie. Zo ga je altijd verantwoord op pad.

Langere batterijduur

Met een batterijlevensduur van maximaal 14 dagen in de smartwatch-modus kun je lange tijd vooruit. Maar houd er rekening mee dat als je jouw horloge intensief gebruikt, je hem eerder zal moeten opladen. In de GPS-modus gaat je horloge zo’n 30 uur mee.

Connected functies

De Forerunner 255 kan alles wat je van een smartwatch verwacht. Je ontvangt e-mails en sms-berichten op je horloge als je hem koppelt met je smartphone. En wil je na je hardlooprondje direct door voor een snelle boodschap? Ook dat is geen probleem, want met Garmin Pay kun je contactloze betalingen doen.

Loop je graag met muziek? Met de Forerunner 255 Music kun je tot 500 nummers direct op je horloge downloaden. Zo kun je jouw telefoon thuis laten en toch genieten van je favoriete nummers onderweg.

De Forerunner 255 en Forerunner 255S (lichtere en kleinere uitvoering) zijn nu verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren - waaronder tidal blue en light pink - en hebben een adviesprijs van € 349,99. De Forerunner 255 Music en Forerunner 255S Music zijn ook verkrijgbaar in zwart of whitestone en hebben een adviesprijs van €399,99.

Bestel nu

Forerunner 255 serie

De Forerunner 255 en Forerunner 255S zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Naar de webshop
Hardloophorloge