Flipbelt en andere manieren om je spulletjes mee te nemen

Vrijdag, 15 april 2016
Flipbelt en andere manieren om je spulletjes mee te nemen
Je telefoon, je iPod, je huissleutel, iets te drinken en te eten, wat kleingeld voor noodgevallen, voor de zekerheid ook je pinpas of zorgpas: als hardloper kun je heel wat meenemen voor onderweg. Maar waar laat je die spullen allemaal?

Natuurlijk kun je je huissleutel ouderwets onder een bloempot in de tuin verstoppen, maar echt veilig is dat niet. Je kunt onderweg ook best zonder die opzwepende muziek in je oren, maar mét loopt het toch net iets lekkerder. En ook je flesje water is bij korte trainingen echt niet onmisbaar, maar voor de zekerheid heb je het waarschijnlijk toch graag bij je.

Riem

De Flipbelt is dan één van de manieren om al deze spullen met je mee te nemen. Dit is een sportaccessoire in de vorm van een riem die niet verschuift, schuurt of plakt en al je spullen daardoor veilig vasthoudt. De Flipbelt heeft vier openingen op verschillende plekken waarin je alles goed verspreid kunt opbergen.

Rustig op z’n plek

De Flipbelt was al langer verkrijgbaar in Engeland en de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland. Het materiaal van de riem stretcht mee met je lichaam, waardoor hij tijdens het hardlopen rustig op zijn plek blijft zitten. Jij beweegt, de FlipBelt niet.

Armband

Naast dit nieuwe sportaccessoire zijn er ook andere manieren om spullen voor onderweg mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een heuptas of een sportarmband. Nadeel van die laatste is wel dat hij tijdens het lopen naar beneden kan zakken en dat je het gevoel kunt krijgen dat je uit balans bent, doordat alle gewicht van je spullen aan één kant zit. Voordeel is dat je je telefoon binnen handbereik houdt en dus onderweg makkelijk kunt bedienen om bijvoorbeeld je voortgang te checken.

Kledingstuk

Ga je een kort rondje hardlopen en heb je onderweg niet zo veel nodig, dan kan ook een kledingstuk uitkomst bieden. Zo zijn er verschillende hardloopbroeken met een vakje met rits waar net een huissleutel in past. Jasjes met zakken zijn vaak minder praktisch, omdat bijvoorbeeld je sleutels en kleingeld tijdens het hardlopen op en neer gaan schudden.

Drankgordel

Voor je flesjes water tot slot is een drankgordel die op je heupen hangt ook een oplossing – die vooral goed van pas komt als je langere stukken loopt. Meestal zit er in deze gordel een extra vakje voor je telefoon, sleutels, geld en andere kleine spullen.

Bronnen: www.flipbelt.nl en Justkeeprunning.nl

Foto: Facebook | Flipbelt Benelux