Een app om hardloopmaatjes te vinden

Donderdag, 13 juli 2017
Een app om hardloopmaatjes te vinden
Samen hardlopen is leuker! Dat vinden ze ook in Frankrijk, want een Parijse startup heeft nu een app ontwikkeld waarmee je eenvoudig andere hardlopers van hetzelfde niveau bij jou in de buurt kan vinden.

Bij de Parijse start-up Ouirun willen ze hardlopen socialer en minder competitief maken. Ze hebben ontdekt dat 7 op de 10 hardlopers met een maatje wil lopen, maar toch loopt 77 % alleen. Daarom bedachten ze een app waarmee je eenvoudig met hardlopers bij jou in de buurt kunt matchen.

Profiel

De app OuiRun werkt zo: je stelt eerst een profiel op met je voorkeuren: je niveau, of je met een man of een vrouw wil hardlopen en in welke straal je wilt zoeken naar hardloopmaatjes (tot 40 km). Vervolgens kun je gaan zoeken naar maatjes van jouw niveau bij jou in de buurt. Als je een match hebt kun je de ander vragen om samen een training te plannen. Uiteindelijk kun je ook zien hoe vaak je met welk hardloopmaatje je hebt gelopen.

Eigen groepjes

Met OuiRun kun je niet alleen andere hardlopers ontmoeten, het stelt je ook in staat om zelf trainingen te organiseren voor groepjes. Geef een datum en tijd op en vraag wie er met je mee willen. Je kunt daarbij ook aangeven of het voor iedereen open is of alleen voor je eigen vriendengroep.

7500 gebruikers

Op dit moment is de app al door 7500 hardlopers in gebruik. De startup richt zich nu nog vooral op de Franse markt, maar ook in België, Zwitserland, Canada en in Engeland hebben hardlopers maatjes van hun niveau gevonden met de app. Misschien dus over een tijdje ook in Nederland.

Meer info: OuiRun.com

Bron: Sporttechie.com
Foto: Shutterstock

Apps