Waar zoek jij een club of loopgroep op?

Dinsdag, 11 juli 2017
Waar zoek jij een club of loopgroep op?
Bij een club of hardloopgroep trainen heeft veel voordelen. Je traint onder begeleiding van een ervaren looptrainer en je kan samen hardlopen. Dat motiveert altijd meer dan dat je alleen loopt. Waar zoek jij op als je je bij een club of loopgroep wil aansluiten? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Een week geleden vroegen wij in een poll op Facebook waar jij op zoekt als je naar een club of trainingsgroep op zoek bent. We lieten je daarbij kiezen uit Niveau, afstand (5 of 10 km), soort training (interval, duurloop) of snelheid.

Niveau en afstand

In deze poll scoort niveau op dit moment het hoogste, daarna gevolgd door afstand. Dat is ook niet vreemd, want juist die twee belangrijk bij het vinden van een juiste groep om met mee te trainen. Als het niveau voor jou te hoog is of als de afstanden die gelopen te lang zijn, zul je letterlijk de aansluiting missen. Dat is zonde, want dan ben je het voordeel van een groep kwijt. Probeer bij een club of groep dus achter te komen wat het niveau is of dat er meerdere niveaugroepen zijn.

Soort training

De soort training en de snelheid worden minder vaak aangegeven in de poll als zoekcriteria. Paul de Jong geeft in een reactie aan dat hij de soort training wel belangrijk vindt:

Voor John Paul van Berkel gaat het om het totaalplaatje:

Gezelligheid

Een ander belangrijke voordeel van een loopgroep wordt door Karin Teuben aangehaald:

We zijn benieuwd naar jouw mening. Geef het ons door in de Facebook-poll van vorige week.

Zoek een club

Als je een club bij jou in de buurt zoekt kun je op die hier op Hardlopen.nl eenvoudig vinden door jouw woonplaats in te vullen. Je krijgt dan in een overzicht alle trainingslocaties van bij de Atletiekunie aangesloten clubs en loopgroepen.

Foto: Shutterstock

Clubs