Drinken meenemen: wat is handig?

Zaterdag, 3 juli 2021
Drinken meenemen: wat is handig?

Als het warm is, is het extra belangrijk dat je tijdens het hardlopen goed drinkt. Drinken zorgt ervoor dat je je training makkelijker en langer vol kunt houden. Wat is de handigste manier om water of een sportdrank met je mee te nemen?

Voor een korte training is het niet nodig om drinken mee te nemen, maar zodra je een loop van minstens 10 kilometer of drie kwartier ingepland hebt is het verstandig om dat wel te doen. Drinken tijdens het hardlopen is nog niet zo makkelijk. Het is daarom slim om eerst thuis even te oefenen.

Bidon

Een manier om drinken mee te nemen tijdens je training is om een bidon in je hand bij je te dragen. Deze is speciaal ontworpen voor het sporten en heeft een handige drinktuit. Maar echt handig is dat niet. Je moet je bidon immers je hele training vasthouden, terwijl je het misschien pas halverwege of aan het eind nodig hebt. Een andere optie is om een bidon in een gordel om je middel dragen.

Drinkgordel

Er zijn ook drinkgordels of drinkbelts die je rond je middel kunt dragen, waar je één tot zes flesjes kwijt kunt. Voordeel hiervan is dat je het gewicht goed kunt verdelen. Een tip: neem om de beurt een paar slokjes uit elk flesje dat je bij je hebt om het gewicht ook tijdens je training goed in evenwicht te houden.

Drinkrugzak

Ben jij een echte langeafstandsloper en doe je regelmatig lange duurtrainingen? Dan is het wellicht een goed idee om een speciale waterrugzak mee te nemen zoals de Hydrapack. Je moet even wat handigheid krijgen in het drinken uit zo’n rugzak, maar je kunt er behoorlijk veel water in kwijt: tot wel 1 liter.

Drinken