Drinken meenemen: wat is handig?

Vrijdag, 3 augustus 2018
Drinken meenemen: wat is handig?
De komende weken blijft het warm. En als het warm is, is het extra belangrijk dat je tijdens het hardlopen goed drinkt. Drinken zorgt ervoor dat je je training makkelijker en langer vol kunt houden. Wat is de handigste manier om water of een sportdrank met je mee te nemen?

Voor een korte training is het niet nodig om drinken mee te nemen, maar zodra je een loop van minstens 10 kilometer of drie kwartier ingepland hebt is het verstandig om dat wel te doen. Drinken tijdens het hardlopen is nog niet zo makkelijk. Het is daarom slim om eerst thuis even te oefenen.

Flesje in je hand

Een makkelijke manier om drinken mee te nemen tijdens je training is om een drinkflesje in je hand bij je te dragen en weg te gooien zodra het leeg is. Maar echt handig is dat niet. Je moet je flesje immers je hele training vasthouden, terwijl je het misschien pas halverwege of aan het eind nodig hebt. En ga je zweten, dan is de kans groot dat het flesje uit je handen glipt.

Speciaal sportflesje

Een alternatief is om een drinkflesje aan te schaffen dat speciaal voor het sporten gemaakt is en dat je daardoor makkelijker vast kunt houden. Nadeel hiervan is wel dat deze flesjes duurder zijn en dat je ze daarom niet zomaar weggooit als ze tijdens je hardloopronde leeg zijn.

Bidon

In plaats van een flesje kun je ook een bidon meenemen. Het voordeel van een bidon is dat je er meer water of sportdrank in kwijt kunt. Ook zijn er speciale gordels waarin je een bidon met je mee kunt dragen. Nadeel van een bidon is wel dat hij zwaarder is om mee te dragen. Dat ga je wel voelen tijdens je training.

Drinkgordel

Een vierde optie is om een drinkgordel rond je middel te dragen. In zo’n gordel of drinkbelt kun je één tot zes flesjes kwijt waarvan je het gewicht goed kunt verdelen. Een tip: neem om de beurt een paar slokjes uit elk flesje dat je bij je hebt om het gewicht ook tijdens je training goed in evenwicht te houden.

Drinkrugzak

Ben jij een echte langeafstandsloper en doe je regelmatig lange duurtrainingen? Dan is het wellicht een goed idee om een speciale waterrugzak mee te nemen zoals de Hydrapack. Je moet even wat handigheid krijgen in het drinken uit zo’n rugzak, maar je kunt er behoorlijk veel water in kwijt: tot wel 1 liter.

Bron: Hrdlpn.nl

Foto: Shutterstock

Drinken