De fēnix 6: Garmins nieuwe alleskunner

Dinsdag, 3 september 2019
De fēnix 6: Garmins nieuwe alleskunner
Bij de Ultra-Trail du Mont-Blanc maakte Garmin haar nieuwe multisport smartwatch bekend: de fēnix 6. De fēnix 6 is het absolute topmodel en dé alleskunner onder de Garmins voor prestatiegerichte hardlopers en sportieve avonturiers. Opvallende nieuwe functies zijn het instellen van tempodoelstellingen (PacePro™) en het opladen met zonne-energie (Power Glass™) .

De fēnix 6 serie introduceert voor het eerst de PacePro™ functie. Je stemt met deze functie jouw inspanningen af op de route. Bij een veranderende hellingsgraad helpt deze functie om jouw tempodoelstelling te blijven behalen. Tijdens de training zie je het ingestelde tempodoel, het daadwerkelijke tempo, de afstand tot het volgende tussendoel en hoeveel tijd je voor of achter loopt op de doelstelling.

Monitoren van energie, hartslag en stressniveau

De horloges van de fēnix 6 serie zijn gevuld met functies voor een sportieve, gezonde en bewuste levensstijl, waaronder ingebouwde activiteitenprofielen, VO2 max en trainingsstatus met aanpassingen voor warmte en hoogte. Alle modellen hebben een verbeterde hartslagmeting op de pols voor het doorlopend bijhouden van stressniveau, onderwater polshartslagmeting voor zwemmers, Pulse Ox voor het meten van de zuurstofsaturatie in het bloed voor geavanceerde slaapbewaking en hoogte-acclimatisatie.

Verder hebben ze een innovatieve Body Battery™ functie voor energiecontrole, zodat gebruikers het energieniveau van hun lichaam op elk gewenst moment kunnen bekijken. Dit helpt bij het plannen van workouts, rusttijden en slaap. Voor ambitieuze atleten bevat het horloge de populaire ClimbPro-functie. Met deze functie krijgen trailrunners en fietsers beter inzicht in hun prestaties tijdens beklimmingen.

Opladen met zonne-energie

Het absolute topmodel in deze nieuwe serie is de fēnix 6x Pro Solar. Het is het eerste Garmin GPS-horloge dat oplaadt met zonne-energie. De transparant lens gebruikt zonne-energie om de accuduur van de batterij te verlengen. De solar-charging functie zorgt ervoor dat batterij drie dagen langer meegaat naast de standaard batterijduur van 21 dagen in de smartwatch modus.

Verleng de batterijduur met Power Manager

De nieuwe Power Manager functie laat zien hoe verschillende instellingen en sensoren de batterijduur beïnvloeden. Je kiest zelf welke functies je wilt gebruiken om zo de batterijduur te verlengen. In plaats van percentage staat de resterende batterijduur in uren en dagen.

Betalen en muziek luisteren

Dagelijks functies als smartphone meldingen ontvangen, betalen en muziek luisteren, zijn ook allemaal geïntegreerd. Als je smartphone meldingen inschakelt ontvang je meldingen van inkomende gesprekken, whatsapp berichten, e-mails en meer. Met een fēnix 6 om je pols laat je voortaan cash en bankpassen thuis en betaal je contactloos, veilig, eenvoudig en snel met de Garmin Pay™ functie. Daarnaast heb je jouw favoriete muziek ook om de pols. Met een muziekopslaggeheugen voor maximaal 2.000 nummers van populaire muziekservices zoals Spotify, is het niet nodig om een telefoon mee te nemen.

Personaliseer jouw fēnix 6 geheel naar eigen smaak

De fēnix 6 serie heeft een stoere uitstraling met oog voor detail. De modellen zijn zo ontworpen dat ze veel draagcomfort bieden. De displays zijn groter dan de vorige fēnix modellen. De fēnix 6S past met een 1.2 inch display uitstekend om een kleinere pols. Naast een groter display brengt Garmin ook nieuwe QuickFit™ nylon en siliconen polsbanden in diverse kleuren. Een bandjeswissel is zo gedaan en daarmee personaliseer je de smartwatch geheel naar eigen smaak. De modellen met saffierglas hebben daarnaast een krasbestendige lens, waardoor de kwaliteit en levensduur nog verder toeneemt.

De nieuwe fēnix 6 modellen zijn verkrijgbaar in de Garmin webshop en bij hardloopspeciaalzaken vanaf €599,99.

Hardloophorloge