Werken compressiekousen nou echt?

In samenwerking met Herzog Medical
Dinsdag, 30 maart 2021
Werken compressiekousen nou echt?

Nu de lentezon zich vaker laat zien en het weer korte broeken weer wordt, zie je ze steeds vaker: lange compressiekousen tijdens het hardlopen. Je zou er als (fanatieke) loper op allerlei vlakken baat bij hebben… Maar werken compressiekousen nou echt? Kun je vermoeide en stijve kuiten werkelijk tegengaan? Bespoedigen ze echt het herstel van die zeurende achillespees of voorkomen ze dat pijntje in je scheenbeen?

Spierpijn en blessures

Niets is zo vervelend als kleine pijntjes tijdens het hardlopen. Tijdens het hardlopen vangt je lichaam bij elke voetlanding tot wel 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Oftewel: je onderbenen krijgen behoorlijk wat te verduren. Zélfs tijdens een rustig en gemakkelijk loopje van 30 minuten. Stramme kuiten zijn vaak het eerste teken dat je kuiten vragen om extra support. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn dat je beginnende blessures kunt voorkomen doormiddel van kousen. Toch is dat precies waar de Sport Compressiekousen van Herzog voor ontwikkeld zijn. Herzog Sport Compressiekousen steunen en stimuleren je kuitspieren.

Door de speciaal op jouw benen afgestemde compressie van deze kous wordt de schokbelasting op het onderbeen veel efficiënter opgevangen en ontstaat er minder spierschade. Zo ervaar jij niet alleen minder spierpijn, ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies. Ook zorgt het bijzondere drukverloop van de kous voor een betere bloedcirculatie in je spieren.

Sneller herstellen

Ben jij je kilometers aan het opvoeren en wil je je herstel een extra boost geven? Je kunt ook profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous. Door je Herzog kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Wat maakt Herzog uniek?

Herzog is al vanaf 2001 voortdurend in gesprek met sporters, medici en brei-ingenieurs. Wetenschappelijk onderzoek vormt de basis voor de doorontwikkelingen van de kousen. Bij Herzog Medical staat voorop dat iedere hardloper uniek is. Logisch ook wel: een slanke marathonloper met schoenmaat 40 heeft immers andere kuitcontouren dan een gespierde sprinter met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical werkt daarom met een uniek opmeetsysteem waarbij de confectiemaat wordt bepaald op basis van 6 meetpunten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij er dus altijd van verzekerd dat de compressie op jouw benen is afgestemd! Topsporters zoals Anna van der Breggen, Jorien ter Mors, Suzanne Voorrips (huidig Nederlands Kampioene 800m), Mathieu van der Poel en alle prof renners van Team DSM zweren al jaren bij Herzog.

Ben jij benieuwd en wil je tijdens je volgende training ook gebruikmaken van de Sport Compressiekousen van Herzog Medical? Via de speciale maatapp check je heel eenvoudig welke confectiemaat jij hebt en bestel je ze gemakkelijk en snel via de webshop van Herzog. Leden van hardlopen.nl ontvangen zelfs 10% korting. Dus log snel in of wordt lid en gebruik jouw unieke kortingscode!

Blessures Kleding
Logo Herzog Medical
In samenwerking met

Herzog Medical

Prevent. Perform. Recover. Like a PRO
Zowel topatleten, sportbonden, fysiotherapeuten en sportartsen kiezen voor Herzog!