Boekentip: Rennen met Gregory Sedoc

Lysanne Wilkens
Lysanne Wilkens Woensdag, 20 mei 2020
Boekentip: Rennen met Gregory Sedoc
Lopen is de basis van alle sporten. Hoe je dat het beste doet, beschrijft voormalig topsporter Gregory Sedoc in zijn nieuwe boek ‘Rennen met Sedoc’. Op een heldere manier maakt Sedoc je wegwijs in de wereld van de atletiek en laat hij zien hoe je het beste uit jezelf naar boven haalt. In samenwerking met Karakter Uitgevers geeft Hardlopen.nl vijftien exemplaren van 'Rennen met Gregory Sedoc' weg.

Het boek ‘Rennen met Sedoc’ richt zich vooral op jongeren tussen de 12 en 18 jaar, maar bevat voor iedere beginner interessante informatie. In begrijpelijke taal worden de basisprincipes van het lopen belicht. Wat dit boek uniek maakt, is dat Sedoc schrijft vanuit zijn eigen ervaring. Als hordeloper draaide hij jarenlang mee met de internationale atletiektop en nam maar liefst drie keer deel aan de Olympische Spelen, waardoor hij als geen ander weet wat er nodig is om het optimale uit jezelf te halen.

In 2016 kondigde Sedoc aan te stoppen met topsport en sindsdien zien we hem regelmatig als sportcommentator bij NOS. ‘Sinds ik wedstrijdanalyses geef bij de NOS, krijg ik veel vragen over hardlopen en sprinten. Wat is de beste techniek? Waar moet je op letten tijdens het lopen? Hoe begin je met atletiek? Welk voedsel kun je het beste voor en na een training nuttigen? Ik merk dat er veel onwetendheid is en wilde antwoorden op deze vragen bundelen in een boek’, legt Sedoc uit.

Praktische tips en tricks

In ‘Rennen met Sedoc’ deelt de voormalig topsporter praktische tips en tricks die hem in zijn carrière naar de top hebben gebracht. Toch is het boek niet bedoeld om de allerbeste te worden en hoopt Sedoc vooral het plezier in het sporten over te brengen. Het boek bestaat uit vier delen waarin de hordeloper zoveel mogelijk kennis en ervaring uit zijn sportcarrière heeft geprobeerd te bundelen:

Deel 1: Kennismaken met Gregory Sedoc
Deel 2: Trainingen
Deel 3: Wedstrijden
Deel 4: Het leven van een topatleet

Balans

Om vooruit te gaan is training belangrijk, maar de meest waardevolle tip uit zijn boek vindt Sedoc het nemen van voldoende rust. ‘Het grootste deel van de tijd ben je niet aan het trainen. Vaak sta je 10 procent van de tijd op de atletiekbaan, 90 procent van de tijd niet. Het is zonde als je in deze uren de kwaliteit van je training verpest’, stelt Sedoc. ‘Na een training ging ik dan ook altijd meteen terug naar mijn appartement om uit te rusten. Ik had die luxe, maar voor jongeren van nu is dat lastig. Ze willen een bijbaantje, op stap én presteren. Mensen jagen zichzelf over de kop. Dat doet alleen maar afbreuk aan je lichaam. Rust is belangrijk om goed te kunnen presteren.’

In samenwerking met Karakter Uitgevers geeft Hardlopen.nl vijftien boeken 'Rennen met Gregory Sedoc' weg. Vul het aanmeldformulier in om kans te maken op één van de vijftien exemplaren (meedoen is mogelijk t/m 31 mei 2020). Of bestel hier het boek.

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.