ASICS Yozakura collectie: Tess en Joyce aan het woord

In samenwerking met ASICS
Dinsdag, 12 april 2022
ASICS Yozakura collectie: Tess en Joyce aan het woord
© Lars van Hoeven

ASICS lanceert de Yozakura collectie, een vrouwencollectie geïnspireerd op de Japanse kersenbloesem. Hardlopers Tess (29) en Joyce (55) liepen de 1/4e marathon van de NN Marathon Rotterdam in deze kleurrijke collectie.

Omdat uit onderzoek* blijkt dat vrouwen minder actief zijn als het op bewegen aankomt dan mannen, wil ASICS met de Yozakura collectie de vrouw aanmoedigen om in beweging te komen. De collectie is speciaal ontworpen voor de hardlopende vrouw en geïnspireerd op de Japanse kersenbloesem bij nacht (Yozakura in het Japans). De print die je op verschillende kledingstukken terugvindt is beïnvloed door Kumiko, een traditionele Japanse techniek om houten stukken in elkaar te zetten.

Diepe fuchsia tinten en zachtroze accenten verwijzen naar de kleurrijke bloesem en maken het een vrouwelijke collectie. “De collectie is mooi, kleurrijk en stijlvol,” vertelt Tess, die tijdens de NN Marathon Rotterdam samen met haar moeder Joyce in de ASICS Yozakura kleding liep. “De zachtroze en fuchsia kleuren komen in de hele collectie terug, waardoor je alles makkelijk kunt combineren. Het hemdje heeft een mooie stijlvolle zwarte bies op de achterkant en het jasje vind ik prachtig! De zwarte tight heeft een fijne hoge taille en een zakje in de achterkant van de tailleband, zodat je makkelijk een sleutel, telefoon of gelletje mee kunt nemen.”

Stijlvol en comfortabel

Met de nieuwe collectie loop je er niet alleen stijlvol bij, maar kun je ook rekenen op de juiste ondersteuning en comfort. “Bij het kiezen van hardloopkleding vind ik het belangrijk dat het materiaal licht en luchtig is, zodat het comfortabel zit. Dat is bij de Yozakura collectie zeker het geval, de materialen zijn zacht en ventileren goed,” stelt Tess. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat de taillebanden van de tight en short niet te strak zitten en kleding goed te combineren is.”

NN Marathon Rotterdam

Met een gloednieuwe outfit stonden Tess en Joyce afgelopen weekend aan de start van de 1/4e NN Marathon Rotterdam. Voor beide was het weer de eerste wedstrijd sinds coronatijd. Joyce: “Tijdens de corona-tijd heb ik veel zelf getraind, de 1/4e Marathon in Rotterdam was weer de eerste wedstrijd in lange tijd. En dat samen met mijn dochter Tess, hoe gezellig is dat!”

Tess: “Het was heel leuk om na lange tijd weer een wedstrijd te lopen. De sfeer in Rotterdam was super goed, van start tot finish. In de weken voorafgaand aan de ¼ marathon heb ik wat meer intervaltrainingen gedaan om mijn snelheid te verbeteren. We zijn wat snel gestart, maar konden goed vol houden en hebben onze streeftijd van 56 minuten uiteindelijk gehaald. Mede dankzij de comfortabele hardloopoutfit en alle supporters langs de kant!”

* Uit onderzoek van Ipsos (juli 2021) bleek dat vrouwen gemiddeld 22% minder sporten dan mannen. Het rapport "Global Views on Exercise and Team Sports" is het resultaat van een onderzoek in 29 landen waarbij meer dan 20.000 volwassenen werden ondervraagd over verschillende aspecten van lichaamsbeweging, waaronder de hoeveelheid tijd die mensen hier per week aan besteden.

Toe aan nieuwe hardloopkleding?

Bestel bij RunningDirect

Bij RunningDirect vind je hardloopkleding, schoenen en accessoires.

Bekijk het ASICS assortiment
Powered by RunningDirect
Kleding
Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".