6 musthave hardloopapps

Lysanne
Lysanne Wilkens Vrijdag, 30 juni 2023
6 musthave hardloopapps

Apps kunnen hardlopen leuker, makkelijker en uitdagender maken. Welke mogen niet op jouw telefoon ontbreken? Een aantal bekende én minder bekende tips om jouw hardlooptrainingen te ondersteunen.

Strava

Strava wordt vaak betiteld als het ‘sociale medium voor sporters’, waar je jouw sportactiviteiten kunt uploaden om deze vervolgens te delen met je vrienden. In Strava kun je jouw voortgang bijhouden, je prestaties vergelijken met anderen en jezelf uitdagen door te jagen op virtuele kroontjes en badges. Motiveer je vrienden door kudos - likes - uit te delen en geniet van de waardering die je voor jouw hardloopprestaties krijgt.

Statistieken bijhouden

Ben jij van de cijfers en statistieken? Dan kun je niet zonder een app waarin je jouw afstand, tempo en andere details van je hardlooptraining vastlegt. Afhankelijk van het sporthorloge dat je gebruikt, kan dat de Garmin Connect-app of Polar Flow-app zijn, maar ook Nike Run Club en ASICS Runkeeper bieden functionaliteiten waarmee je inzicht creëert in jouw hardloopprestaties. Naast een overzicht van je trainingsresultaten vind je in dit soort apps ook trainingsschema’s.

Hardlopen met Evy

Wil je hardlopen zelfstandig opbouwen, maar mét een gemotiveerde ‘coach’? In de app Hardlopen met Evy train je met audiobegeleiding van Evy Gruyaert. Tijdens je training geeft ze instructies, interessante tips en word je gemotiveerd om door te zetten. De app bevat 25 trainingsschema’s van je eerste 5km tot aan de marathon. Niet alleen voor beginnende lopers dus.

Warming-up Oefeningen

Met een warming-up voor je hardlooprondje warm je jouw spieren op, zodat je soepel van start gaat. Maar wat voor oefeningen kun je doen? In de app Warming-up Oefeningen vind je verschillende warming-up en cooling-down oefeningen. Gebrek aan inspiratie is geen excuus meer!

Running Beats

Luister jij graag muziek tijdens het hardlopen? Running Beats maakt het makkelijk om je muziek te matchen met je hardlooptempo. Koppel de app met Spotify, zodat je favoriete afspeellijsten automatisch worden geïmporteerd. Selecteer het aantal beats per minute dat overeenkomt met het aantal stappen dat je per minuut zet. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker in je tempo komt en dit ook gelijkmatig volhoudt.

Uitslagen.nl

Onmisbaar voor de fanatieke hardloper! In de app Uitslagen.nl vind je een overzicht van sportevenementen in Nederland én de uitslagen daarvan. Zo kun je eenvoudig nieuwe wedstrijden uitzoeken en heb je jouw resultaat binnen handbereik.

Motivatie Apps
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.