4 handige waterdragers

Woensdag, 17 mei 2017
4 handige waterdragers
Op warme dagen zoals vandaag is het belangrijk dat je onderweg goed blijft drinken. Hoe neem je al dat vocht mee tijdens het hardlopen? Daarom bespreken we hier 4 handige waterdragers voor tijdens het hardlopen.

Het meenemen van water of sportdrank is pas nodig als je van plan bent om langer dan drie kwartier van huis te blijven. Bij een korte training is het minder noodzakelijk. Het beste is om steeds gelijkmatig kleine slokjes te drinken, omdat op die manier je lichaam de vochthuishouding ook beter op peil kan houden.

1. Handfles

Je kan een gewone bidon of waterfles meenemen tijdens je training, maar die houden niet altijd even lekker vast. Daar hebben ze speciale drinkflesjes met een handgreep voor bedacht. Deze flesjes hebben een gat in het midden zodat je ze gemakkelijk kunt vasthouden. Als je meerdere dezelfde rondjes loopt kun je ook een fles op een strategische plek neerzetten, zodat je op dat punt steeds even een slok kunt nemen.

2. Waterbelt

Als je liever je handen vrij houdt tijdens het hardlopen kun je ervoor kiezen om waterflesjes op je heupen te dragen met een speciale watergordel. Hierin kun je verdeeld over de riem tot wel zes flesjes meenemen. Op die manier verdeel je het gewicht ook goed. Als je die verdeling ook zo wil houden is het verstandig om steeds afwisselend uit elk flesje wat te drinken. Bij drinkgordels kun je kiezen uit allerlei opties:

3. Rugzak

Ga je serieuze afstanden lopen dan is het aan te raden een waterrugzak te dragen. Je kan dan tot een liter aan vocht meenemen en vaak heb je dan ook nog ruimte voor reepjes, gelletjes en andere voeding. Deze waterzakken worden vooral door trailrunners gebruikt.

4. De meefietser

Vind je al die drinksystemen toch te veel gedoe of geklots tijdens het hardlopen? Dan is er nog een andere optie, maar daar moet je wel een vriend(in), je vader of moeder of een trainer lief aankijken. Als je namelijk iemand zo ver kan krijgen om met je mee te fietsen dan heb je misschien wel de beste waterdrager mee. De meefietser zorgt voor je drinken en hij of zij kan je onderweg ook nog extra motiveren.

Foto: Shutterstock

Drinken