3 redenen om te lopen met een hardlooppet

Woensdag, 29 juli 2020
3 redenen om te lopen met een hardlooppet
Het is misschien wel één van de meest onderschatte hardloopaccessoires: de hardlooppet. Er zijn lopers die niet zonder kunnen en lopers die helemaal kriegel worden van iets op hun hoofd. Of je nou team pet of team geen pet bent, een hardlooppet heeft zijn voordelen. En niet alleen, zoals je zou verwachten, met zomers weer. Wij geven je 3 redenen waarom je een hardlooppet zou moeten proberen of weer een kans zou moeten geven.

1. Beschermt

De meest voor de hand liggende reden: een hardlooppet beschermt je tegen de zon. Loop je op een zonnige dag met weinig beschutting, dan is een pet een goede manier om ervoor te zorgen dat de felle zonnestralen niet in je ogen komen, waardoor je een stuk comfortabeler loopt, en je hoofd en gezicht niet verbranden. De bescherming gaat ook door als de zomer voorbij is. Laat je niet misleiden door de temperatuur die naar beneden gaat. Zelfs al is het niet heel warm; de kracht van de zon hangt niet samen met de temperatuur. Op koudere, maar zonnige dagen is bescherming dus ook nodig. Daarnaast beschermt een pet ook prima tegen regen en wind en houdt het je hoofd warm op koelere dagen. Een hardlooppet is dus het hele jaar inzetbaar.

2. Houdt zweet tegen

Een hardlooppet heeft een zweetrand die het zweet opneemt. Fijn, want niets vervelender dan zweet in je ogen krijgen tijdens het hardlopen. Maar een hardlooppet gaat nog verder: het design van de pet voert het zweet van je huid af. Hierdoor blijf je hoofd koel en verminder je het risico op een zonnesteek of oververhitting significant.

Race tip: Je kunt tijdens wedstrijden je hoofd extra koel houden door de hardlooppet een beetje nat te maken bij een drinkpost. Of stop een spons tussen de achterkant zodat je nek ook koel blijft.

3. Ventileert

Een goede hardlooppet ventileert en zorgt er dus ook voor dat er lucht binnenkomt. Dit is waarom je niet zomaar met iedere pet moet gaan rennen, maar moet kiezen voor een speciale hardlooppet. Ga je lopen met een pet die niet gemaakt is voor sport, dan heb je de kans dat je na een training thuiskomt met het gevoel een zware, natte dweil op je hoofd te hebben. Door het design en de stof van een hardlooppet blijft het comfortabel aanvoelen - wat je onderweg ook te verduren krijgt - en zit het je prestatie niet in de weg.

Het verschil met andere bescherming

Er zijn natuurlijk talloze opties om je gezicht te beschermen: een hoofdband, een visor (ook een pet, maar dan alleen de klep en aan de bovenkant open), een buff (een multifunctionele doek die je op je hoofd kan knopen) en een zonnebril. Alleen een pet of een buff beschermt je hele hoofd. Het is een kwestie van uitproberen waar jij het fijnst mee loopt, maar het meest optimaal en allround beschermd ben je toch met een hardlooppet.

Op zoek naar een fijne hardlooppet? Kijk voor hardlooppetjes en visors in de webshop van ASICS.com.

Bescherm je tegen de zon

Must haves voor hardlopers in de zomer

Op warme dagen is je kledingkeuze van groot belang om comfortabel te kunnen hardlopen. Met de juiste uitrusting houd je je hoofd én lichaam koel. Welke items mogen niet in jouw kledingkast ontbreken? Deze selectie van hardloopkleding en accessoires helpen jou de zomer door!

Lees hier meer
Powered by RunningDirect
Kleding