Zwolle krijgt eerste Urban Trail op 16 juli

Vrijdag, 21 april 2017
Zwolle krijgt eerste Urban Trail op 16 juli
Afgelopen weekend werd in Utrecht de Utrecht Urban Trail georganiseerd. Meer dan 3000 hardlopers liepen hierbij een parcours van 10 km dwars door locaties als de Stadsschouwburg en de Domkerk. Op zondagochtend 16 juli staat in Zwolle nu ook voor het eerst een Urban Trail op de kalender. De inschrijving voor de Zwolle Urban Trail gaat vandaag open.

Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je loopt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Ook in Zwolle kunnen loop-, stad- en cultuurfanaten veel loopplezier verwachten. De start en finish liggen nabij het stadscentrum en het parcours van ongeveer 10 km gaat langs en door diverse hoogtepunten. Niet de tijd is het belangrijkst, het draait vooral om de beleving. Stapsgewijs worden de locaties en het parcours in aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Dwars door historische binnenstad

“Zwolle heeft een prachtige historische binnenstad met veel karakteristieke gebouwen. Wat is er nu mooier om dit te combineren met een nieuw loopevenement met een uitdagend parcours, zodat we nog meer mensen in beweging kunnen krijgen", zegt Daniëlle Bekkering, organisator Zwolle Urban Trail.

Series

De Urban Trail Series is een razend populair loopconcept in Nederland. In 2016 vond de eerste Urban Trail plaats in Groningen. Ruim 1.800 mensen gingen van start op het bijzondere parcours. Na dit succes volgden Den Haag, Rotterdam en Eindhoven en in 2017 staan maar liefst 9 Urban Trail steden op de kalender.

Inschrijven

Inschrijven voor de Zwolle Urban Trail kan vanaf vandaag om 15.00 uur op www.zwolleurbantrail.nl. Er worden voor deze editie maximum 2.000 deelnemers toegelaten.

10 kilometer