Zuidas Run: van zakendistrict naar hardloopfeest

Lysanne Wilkens
Lysanne Wilkens Dinsdag, 7 juni 2022
Zuidas Run: van zakendistrict naar hardloopfeest

Na een onderbreking van twee coronajaren keert de Zuidas Run terug op vrijdag 1 juli. Het Amsterdamse zakendistrict wordt voor één avond omgedoopt tot hardloopwalhalla. Noah Kroon van Accenture blikt vooruit op de businessrun.

De Zuidas Run is waarschijnlijk het enige moment in het jaar dat je meer mensen in hardloopoutfit dan in zakenpak tegenkomt op de Amsterdam Zuidas. Het loopevenement werd in 2008 geïnitieerd door het WTC & Accenture om meer saamhorigheid te creëren tussen de verschillende bedrijven op de Zuidas. “De Zuidas Run is een gezellige, sportieve en uitdagende manier om de mensen en bedrijven die hier gevestigd zijn, en dagelijks met elkaar werken, te verbinden,” vertelt Noah Kroon, verantwoordelijk voor de deelname vanuit Accenture. “In de coronatijd is het businessdistrict blijven draaien, maar van onderling fysiek contact was niet veel sprake. Het is een mooi gegeven dat zo’n uniek businessrun na twee jaar van afwezigheid eindelijk weer het startsein kan geven.”

Accenture is goed vertegenwoordigd bij de Zuidas Run en staat aan de start met 45 bedrijventeams. “Naast gedrevenheid in ons werk, stimuleren wij graag een gezonde work-life balance. Beweging is uitermate belangrijk, en vooral om dit samen te doen” stelt Kroon. “Het animo om deel te nemen aan de Zuidas Run was dit jaar groot onder collega’s en klanten. De bedrijventeams zitten inmiddels vol en de individuele aanmeldingen stromen nog steeds binnen.”

Zuid As 3
Zuid As 2

Uitgestelde vrijdagmiddagborrel

Het Gustav Mahlerplein wordt vrijdag 1 juli omgetoverd tot het Zuidas Run plein en zal één groot feest worden. Het plein wordt ingericht als festivalterrein met foodtrucks en een bar. Zodra de computers aan het eind van de werkdag zijn afgesloten, kunnen de hardloopschoenen worden aangetrokken. Om 19:00 uur wordt het startschot gelost van de 5 en 10 kilometer, voor die tijd kunnen deelnemers nog meedoen met een gezamenlijke warming-up.

Bij terugkomst op het Gustav Mahlerplein volgt een afterparty, waar deelnemers en supporters hun prestaties kunnen vieren. “De gezelligheid rondom het evenement, het vieren en het moment van persoonlijk contact achteraf zijn net zo belangrijk als het hardlopen zelf. De Zuidas Run is een vorm van teambuilding, maar dan niet op de werkvloer. Dat je samen een team vormt en straks die kilometers aflegt zal de persoonlijke band en werksfeer alleen maar bevorderen.”

Loop mee met je collega's, vrienden of familie

Met wie ga jij de uitdaging aan?

Loop je ook mee met de Zuidas Run? Inschrijven kan tot en met 15 juni.

Schrijf je in
10 kilometer 5 kilometer Evenementen Motivatie Wegevenement
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.