Zo loop je mee met de olympische marathon

Dinsdag, 20 juni 2023
Zo loop je mee met de olympische marathon

Droom jij ervan om deel te nemen aan de Olympische Spelen? Zet 10 augustus 2024 in je agenda! Dan krijgen duizenden recreatieve hardlopers de unieke kans om tijdens de Olympische Spelen mee te lopen met de marathon. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij je kunt kwalificeren.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het publiek wordt uitgenodigd om de olympische marathon te lopen. Nadat de mannelijke topatleten de marathonmedailles hebben verdeeld en nog voordat de vrouwelijke topatleten van start gaan, krijgen 20.024 recreatieve hardlopers de kans om over het olympische marathonparcours te lopen. De Marathon Pour Tous, of wel de Mass Participation Marathon, gaat van start op 10 augustus om 21:00 uur ‘s avonds. Vind je de marathonafstand te ver? Dan kun je deelnemen aan een 10 kilometer, die om 23:30 uur van start gaat.

Zomaar jezelf inschrijven is helaas niet mogelijk, maar je kunt wél op verschillende manieren een startbewijs verdienen.

1. Via de app ‘ClubParis2024’

In de app ‘ClubParis2024’ kun je punten sparen met sportactiviteiten en challenges. Lukt het je om 100.000 punten te verzamelen voor 31 december 2023, dan maak je kans om ingeloot te worden voor de marathon. 1 kilometer hardlopen levert je 10 punten op, dus je hebt behoorlijk wat kilometers nodig om aan het puntentotaal te voldoen. Gelukkig kun je ook punten verdienen met andere sportactiviteiten, quizzen, challenges en door anderen uit te nodigen voor Le Club Paris.

2. Via de app van Marathon Pour Tous

In de app van Marathon Pour Tous vind je iedere maand vier uitdagingen. Als je die volbrengt, kun je via loting geselecteerd worden voor een startbewijs op de marathon. Voor een startnummer op de 10 kilometer is het genoeg om één uitdaging per maand te doen.

3. Deelname aan wedstrijden

Geen eenvoudige optie, want het gaat om wedstrijden in Frankrijk, maar… Onder alle deelnemers van deze speciale selectiewedstrijden worden startbewijzen verloot. Houd het Instagramaccount van @teamorangerunning in de gaten.

4. Via het Instagramaccount van TeamOrangeRunning

Op het Instagramaccount van @teamorangerunning komen verschillende challenges voorbij en winacties om aan een startnummer te komen.

Op dit moment zijn zo’n 3000 startbewijzen vergeven. Het hele jaar maak je dus nog kans om jouw startplek te veroveren. Meer informatie vind je hier. Laat je het ons weten als het is gelukt?!

Wedstrijd Wegevenement Marathon Motivatie