Zet jezelf in voor een ander met de Cruyff Legacy Run

Dinsdag, 21 maart 2023
Zet jezelf in voor een ander met de Cruyff Legacy Run

De Cruyff Legacy Run is niet zomaar een hardloopevenement. De focus ligt namelijk niet op jouw individuele prestatie, maar het goede doel dat je steunt met jouw deelname: sport en bewegen voor ieder kind mogelijk maken. Loop jij ook mee op 2 april?

Ter nagedachtenis aan voetballegende Johan Cruijff, maar bovenal om geld in te zamelen om sport en bewegen voor ieder kind mogelijk te maken, organiseert de Johan Cruyff Foundation op 2 april de Cruyff Legacy Run. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 5 of 14 kilometer door Amsterdam, langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff. Het hoogtepunt is de finish in de Johan Cruijff ArenA.

Goede doel

Naast de route is ook het doel van dit hardloopevenement bijzonder. Met jouw deelname draag je namelijk bij aan de toegankelijkheid van sport en bewegen voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. “Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen, ook kinderen met een beperking,” stelt drievoudig paralympisch kampioene en ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, Marlou van Rhijn. “Zij hebben soms wat extra ondersteuning nodig, maar dat moet geen drempel zijn om te kunnen sporten.”

Marlou van Rhijn Open Dag On Tour 2020 Atletiekvereniging Lycurgus Assendelft Ilse Schaffers 6 1 2 Marlou van Rhijn bij Atletiekvereniging Lycurgus

De opbrengst van de Cruyff Legacy Run gaat naar projecten van de Johan Cruyff Foundation. Het sponsorgeld zal onder andere worden ingezet om sport- en spelprogramma’s te ontwikkelen, sportvelden te creëren en kostbare sportmaterialen (zoals racerunners en sportrolstoelen) te financieren.

Fijne sfeer

“De betrokkenheid bij de deelnemers is groot, omdat zij zich allemaal inzetten voor hetzelfde goede doel. Dat maakt de sfeer van deze run zo bijzonder,” vertelt Van Rhijn, die zelf aanwezig zal zijn bij de Kidsrun om de jonge deelnemers aan te moedigen. “Ik wil iedereen oproepen om deel te nemen. Het is een leuk evenement en je draagt ook nog eens bij aan een goed doel. Zoals Johan altijd zei: als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen.”

Cruyff Legacy Run

Loop jij ook mee?

Tof voor jou, waardevol voor een ander. Door mee te rennen of te wandelen haal je namelijk geld op voor de Johan Cruyff Foundation

Schrijf jezelf in!
Wegevenement Motivatie Evenementen