Zaterdag 13 mei: Eerste Dafne Schippersbrugloop

Maandag, 8 mei 2017
Zaterdag 13 mei: Eerste Dafne Schippersbrugloop
Dafne Schippers heeft haar eigen brug in haar geboortestad Utrecht. Deze fiets- en loopbrug wordt zaterdag 13 mei officieel geopend door de atlete zelf en de eerste Utrechtse Bruggenloop.

De Dafne Schippersbrug verbindt de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Oog in Al, waar Schippers opgroeide. Het is een bijzondere brug geworden die aan de kant van Oog in Al op het dak van een school is gebouwd. Het fietspad maakt hier een slinger om het hoogteverschil naar de brug over het Amsterdam Rijnkanaal te kunnen overbruggen.

Bruggenloop

Zaterdag 13 mei zal Dafne Schippers samen met wethouder Lot van Hooijdonk en 18 basisschoolkinderen uit de twee wijken de brug openen. Voorafgaand aan dit officiële moment wordt de eerste Utrechtse Bruggenloop georganiseerd. Deze recreatieve loop voor kinderen en volwassenen gaat deels over de nieuwe Dafne Schippersbrug.

Drie afstanden

Bij de Utrechtse Bruggenloop kan gekozen worden voor drie afstanden: 500 meter ( voor kinderen tot 8 jaar), 1000 meter (9 t/m 12 jaar), 5 km (vanaf 13 jaar) en 10 km (vanaf 13 jaar). De start van deze loop is om 9:00 uur. Aanmelden voor de Bruggenloop is gratis, maar wees er snel bij: er kunnen maximaal 300 deelnemers meedoen.

Dafne Schippers met haar zus vorig jaar bij haar brug in aanbouw. Schippers loopt zaterdag niet mee met de Bruggenloop, maar ze is vanaf 14.00 uur aanwezig bij de opening.

Jaarlijkse loop

Organisator Geurt Baghchus van loopgroep Runinn heeft ambitieuze plannen met de bruggenloop. Wat hem betreft blijft het niet bij een eenmalige feestelijke loop bij de opening van de brug. "Dit moet een jaarlijks festijn worden", zei hij tegen het AD. In zijn plan voor loopevenement denkt hij behalve een 5 en 10 km ook aan een 15 km over de onder andere de Prins Claus Brug en De Meenrbrug.

Aanmelden voor de Utrechtse Bruggenloop kan via Runninn-online.nl

Meer info: Gemeente Utrecht

Foto: Twitter / Martijn van Andel

5 kilometer 10 kilometer