Wat vind jij een marathon waard?

Zaterdag, 7 oktober 2017
Wat vind jij een marathon waard?
Dit weekend wordt het marathonseizoen geopend met twee grotere marathons: de Kustmarathon Zeeland op zaterdag 7 oktober en de Marathon Eindhoven op zondag 8 oktober. Volgende week is de volgende al: de TCS Amsterdam Marathon. Uit een vergelijkingsonderzoek van een besparingsplatform blijkt dat de gemiddelde prijs van een marathon in Nederland op 44,12 euro ligt. Wat vind jij het zelf waard?

Besparingsplatform Kortingscode.nl vergeleek de inschrijfgelden van de 13 grootste marathons van Nederland ten opzichte van vorig jaar. De grootste marathon is de NN Marathon Rotterdam met 17.000 deelnemers. Die marathon is ook de duurste in het onderzoek.

Top-3

Het is misschien ook niet vreemd dat de drie grootste marathons in de steden Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven de top-3 vormen met de inschrijfgelden. De organisaties maken daar ook meer kosten in het afzetten van de binnenstad. In Rotterdam betaal je 81,50 euro voor een startnummer. In Amsterdam betaal je 72,50 euro voor de marathon en in Eindhoven dit weekend 57,50 euro.

Duurder

In het prijsvergelijkingsonderzoek komt naar voren dat de prijzen van vier marathons het afgelopen jaar hetzelfde zijn gebleven: Amsterdam, Zoutelande, Leiden en Sneek. Bij de andere negen marathons was een prijsstijging ten opzichte van vorig jaar te zien van 1 euro (Utrecht) tot 15 euro (Eindhoven). Daarmee stegen de inschrijfgelden van de 13 marathons samen met 5,10 euro per marathon.

Gemiddelde prijs

Eén marathon uit het onderzoek zit onder de 25 euro: de Van Oers Marathon Etten-Leur met 22 euro. De Mar-Athon Sneek zit daar in de buurt met 25 euro. De gemiddelde prijs voor een marathon ligt nu op 44,12 euro.

Vroegboektarief

Als je geld wil besparen op je inschrijfgeld dan kan het lonen om op tijd in te schrijven. Veel marathons hebben een vroegboektarief. Bij de NN Marathon Rotterdam kan je dat 21,50 euro schelen. Een marathon plan je meestal toch ver van te voren, dus als je het plan hebt: gelijk inschrijven!

Wat vind jij het zelf waard om aan een marathon mee te doen? Laat het ons weten op Facebook of Twitter.

Bron: Kortingscode.nl

Foto: Bram Berkien / NN Marathon Rotterdam

Marathon