Waar kun je staan als supporter bij de TCS Amsterdam Marathon?

Maandag, 9 oktober 2023
Waar kun je staan als supporter bij de TCS Amsterdam Marathon?
© Fotografie: TCS Amsterdam Marathon

Zondag 15 oktober is Amsterdam het decor van de TCS Amsterdam Marathon. Ga jij de lopers onderweg aanmoedigen? Dan wil je natuurlijk weten op welke punten van het parcours je het beste kunt gaan staan.

Cheeringzone hardlopen.nl

De allerleukste plek om de hardlopers aan te moedigen is natuurlijk vanuit de hardlopen.nl cheeringzone. Waar? Amstelveenseweg (176-178) ter hoogte van het Vlaamsch Broodhuys. Hoe laat? 09:00 tot 12:30 uur.

Kom je iemand aanmoedigen? Heb je nog geen spandoek? Geen paniek, bij ons schrijf je zo een motiverende tekst op een juichbord. We hebben er genoeg liggen om een hoop deelnemers te voorzien van wat extra power! Zien we jullie daar?

Olympisch Stadion - start en finish

Zowel de start als finish van de TCS Amsterdam Marathon zijn in het historische Olympisch Stadion. Vanaf 9.00 uur vertrekken deelnemers in verschillende startwaves. Enkele uren later keren alle marathonlopers weer terug om in het Olympisch Stadion te finishen. Als toeschouwer kun je gratis plaatsnemen op de tribunes, waar je een uitstekend overzicht hebt. Het Olympisch Stadion is een geweldige locatie om zowel de spanning voorafgaand aan de marathon mee te maken als de euforie aan het einde. Juichende mensen, muziek en entertainment zorgen voor een goede sfeer. Extra fijn, in het Olympisch Stadion zit je zit overdekt als het regent.

Vondelpark - 2 & 40 km

Het Vondelpark is een sfeervolle en centrale plek waar je deelnemers aan de hele marathon twee keer voorbij ziet komen. Tijdens de eerste doorkomst hebben lopers er net 2 km opzitten en tijdens de tweede doorkomt al 40 km. Een ideale plek dus voor een succeswens in het begin van de wedstrijd en het laatste steuntje in de rug richting de finish.

Rijksmuseum - 4 & 38 km

De passage van de marathonlopers onder het Rijksmuseum door is indrukwekkend. Na 4 km zijn de deelnemers nog fris, na 38 kilometer hebben ze je steun hard nodig. Het is een populaire plek langs de marathonroute, met veel toeschouwers en een feestelijke sfeer.

Amstel – 14 tot 26 km

Een groot gedeelte van de marathon, 14 km tot 26 km, voert de lopers langs de Amstelrivier. Hier zijn diverse plekken te vinden waar je de passerende deelnemers kunt aanmoedigen. Rond de Brug Oranjebaan vind je een aantal cafés en restaurantjes waar je de tijd kunt overbruggen in afwachting op de lopers.

Zuidas – 26 tot 31 km

Vanaf 26 km lopen de deelnemers aan de hele marathon richting de Zuidas. Dit gedeelte van het parcours wordt gekenmerkt door indrukwekkende architectuur van de verschillende kantoren en appartementencomplexen. Het is makkelijk bereikbaar met de metro via de haltes Overamstel en van der Madeweg.

Science Park – 32 km

Vanaf 32 km begint de marathon écht te tellen. Lopers zijn al lange tijd onderweg en krijgen het zwaarder. Dit punt ligt wat verder uit het centrum en zal daarom rustiger zijn, terwijl deelnemers de aanmoedigingen juist hard nodig hebben!

Mauritskade – 36 km

Langs de Singelgracht keren de deelnemers weer terug in het centrum van Amsterdam. De Mauritskade is een mooie locatie om de lopers aan te moedigen in de laatste etappe van de marathon. Bovendien vind je hier genoeg koffietentjes in de buurt, voor het geval je zelf een boost nodig hebt.