Vijf leuke loopevenementen in maart

Dinsdag, 23 februari 2016
Vijf leuke loopevenementen in maart
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor maart.

5 maart: 3bergenLOOP

In Driebergen staat op de eerste zaterdag van maart de 3bergenLOOP op het programma. Je kunt er 6 of 12 kilometer hardlopen of meedoen aan de halve marathon. Ook is er een kidsrun. De routes gaan over de mooiste stukjes van de Utrechtse Heuvelrug en langs de prachtige landgoederen van Heidestein, Stameren en Bornia. De organisatie rekent op bijna 2.000 deelnemers.

12 maart: Pannekoekenmolenloop

in Zeeland staat op 12 maart de Pannekoekloop op het programma, volgens de organiserende atletiekvereniging Delta Sport het lekkerste loopje van de Westhoek. Je kunt je hier inschrijven voor de trimloop van 7,5 kilometer of de wedstrijdloop van 15 kilometer. De route voert over het strand, bos- en duinpaden. En je raadt het al: als je over de finish komt staat er een heerlijke volkoren pannenkoek voor je klaar. Start en finish zijn in Burgh-Haamstede.

13 maart: Ultraloop

In het Noord-Brabantse Gilze kunnen kilometervreters op 13 maart hun hart ophalen tijdens de tiende editie van de Ultraloop. Je kunt individueel meedoen, als team of als duo. Behalve de ultraloop van 60 kilometer kun je ook kiezen voor de marathonafstand van 42 kilometer. Doe je mee als duo, dan bepaal je zelf hoe je de kilometers verdeelt. Vanwege het jubileum is er ook eenmalig een recreatieloop van 10 kilometer.

19 en 20 maart: Vuurtoren Trail Festival

Op Ameland wordt de lente ingeluid met een loopfestival voor jong en oud. Op zaterdag 19 maart staan de KidsTrail en de 10 en 18 kilometer op het programma, met start en finish bij de rood-witte vuurtoren. Zondag zijn de langere afstanden aan de beurt: 35 en 60 kilometer. Zo krijg je tijdens het lopen extra veel van dit mooie Waddeneiland te zien.

28 maart: Paasloop Kilder

in het lange weekend van 26 tot en met 28 maart staan er in het hele land verschillende Paaslopen op het programma. Een daarvan is de loop in het Gelderse Kilder op Paasmaandag. Er is keuze uit afstanden van 2,5 kilometer (voor junioren), 5,2 en 10 kilometer plus een parcours van 1,2 kilometer voor de jongste lopers tot en met 9 jaar. Als traditie ontvangt elke deelnemer een doosje eieren.

Een overzicht van alle hardloopevenementen in de maand maart is uiteraard te vinden in het evenementenoverzicht op Hardlopen.nl.

Halve marathon Marathon Ultrarun