5 loopevenementen in april

Zaterdag, 26 maart 2022
5 loopevenementen in april

We mogen weer! Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide hardloopkalender pikt de redactie van Hardlopen.nl elke maand vijf suggesties uit.

3 april, Hema Volksloop in Weert (Limburg)

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omgeving. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden tussen 4 en 15,5 kilometer, bovendien is er een jeugdloop.

10 april, Meent Run in Amstelveen (Noord-Holland)

Ook dit jaar loopt het parcours van de Amstelveense Meent Run door Waardhuizen en de prachtige Bovenkerkpolder. De route is hoofdzakelijk verkeersluw en biedt, midden in de Randstad, een prachtig aanzicht. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: 1, 5 en 10 kilometer.

16 april, Saturday Trail Fever in Arnhem (Gelderland)

Runiversity gaat eens per maand op pad om Gelders hoogste bergtoppen te bedwingen. Sluit je aan en ontdek de bosrijke omgeving van Arnhem tijdens de Saturday Trail Fever. Door de afstand van 10 kilometer is dit een goede manier om kennis te maken met het trailrunnen. Je gaat er samen op uit, deelt een gelijke passie en daagt elkaar uit. Voor je het weet heb je het trailrunning virus te pakken.

24 april, Vuurtorenloop Vlieland (Friesland)

De Vuurtorenloop is een prachtige loop over het eiland Vlieland. Zaterdagavond kun je wandelen, zondag staat in het teken van hardlopen. De afstanden bedragen 2,7 zeemijl (5 km), 5,4 zeemijl (10 kilometer) en 11,4 zeemijl (21 kilometer) over schitterende en afwisselende routes waarbij je zeker langs de vuurtoren Vuurduin komt, die op het hoogste duin van Vlieland ligt.

27 april, Koningsloop Hasselt (Overijssel)

Trainingsgroep het Zwartewater organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt dit jaar op Koningsdag voor de derde keer de Koningsloop. De Koningsloop gaat over een uniek Atletiekunie gecertificeerd parcours, dwars door het pittoreske Hasselt met zijn indrukwekkende verleden als Hanzestad, vestingstad en bedevaartplaats. Er is een Bambinorun t/m 5 jaar, een Kidsrun t/m 9 jaar alsmede een 5 en 10 kilometer.

Evenementen Trailrun Wedstrijd