Vijf leuke loopevenementen in april

Dinsdag, 22 maart 2016
Vijf leuke loopevenementen in april
Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor april.

3 april: Eindhoven Airport Run

Hardlopen op en rondom een vliegveld, dat is nog eens bijzonder. In Eindhoven kan het op de eerste zondag van april. Als deelnemer kun je kiezen uit drie afstanden: 5 kilometer, 13,4 kilometer of de kidsrun van 1,5 kilometer. Met je startnummer maak je kans op mooie luchthavengerelateerde prijzen. De organisatie rekent op 2.500 deelnemers.

9 april: Zuiderzeestraatweg-run

De historische Zuiderzeestraatweg met zijn lengte van 68 kilometer vormt het parcours van deze run tussen Hoevelaken en Hattem. Ooit liep deze weg vlak langs de zee, maar die is er al jaren niet meer. Je kunt aan de loop meedoen met een team van acht estafettelopers of als sololoper. Alle deelnemers worden begeleid door een fietser die een reflecterend hes draagt en voor de loper uit fietst.

16 april: Skûtsjerun

Lopen met uitzicht op de zeilen van de skûtsjes die strijden op het water, dat kan op zaterdag 16 april in het Friese Langweer. In het weekend dat het watersportseizoen van start gaat vindt ook de Skûtsjerun plaats. De afstanden waarvoor je je in kunt schrijven zijn 5 en 10 kilometer. Voor de jonge hardlopers (4-11 jaar) is er een RanjaRun.

23 april: Rundje um het Hundje

Limburg maakt zich op voor de tweede editie van het loopevenement Rundje um het Hundje. Dit is een avondloop in Horst aan de Maas over meerdere afstanden vanaf 500 meter, zodat jong en oud mee kunnen doen. De langste afstanden zijn de 5 en 10 kilometer.

27 april: BreakfastRun

Wil jij Koningsdag sportief beginnen? Dan moet je op 27 april in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht zijn. Al tien jaar lang wordt daar op Koningsdag (en voorheen op Koninginnedag) de BreakfastRun gehouden. Inschrijven kan voor de 5 en de 10 kilometer. Zoals je aan de naam van het evenement al kunt zien is uitslapen er voor de deelnemers niet bij: de start is om 6.15 uur.

Wil je meer?

Een overzicht van alle hardloopevenementen in de maand maart vind je op deze website op de pagina Evenementen.

Foto: pixinoo / Shutterstock.com