Versla de zon in Frankrijk

Vrijdag, 1 april 2016
Versla de zon in Frankrijk
Heb je zin in een gave uitdaging waarbij je letterlijk en figuurlijk je grens verlegt? Houd 21 juni dan vrij in je agenda voor een tripje naar Frankrijk. Op die langste dag van het jaar kun jij namelijk deel uitmaken van een van de teams die aan de start staan bij Beat The Sun.

Beat The Sun is een spectaculaire hardlooprace rondom de Mont Blanc, die op 21 juni voor de derde keer georganiseerd wordt door Asics. Beginnende en doorgewinterde hardlopers doen samen mee aan deze estafettewedstrijd met start en finish in het Franse Chamonix. Binnen een dag doorkruis je zowel Frankrijk, Italië als Zwitserland. Iedere hardloper legt twee estafettes af tussen de 3 en 19 kilometer, met als ultiem doel: de zon verslaan.

Winnaars

Durf jij de uitdaging aan? Meld je dan voor 20 april aan via deze link (kies de optie ‘live evenement’) en strijd mee om een plek in een van de teams. Asics maakt op 25 april de vijftig finalisten bekend die een toptrainingsprogramma mogen volgen om zich klaar te stomen voor de race. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars bekendgemaakt. Hoor jij daarbij? Dan krijg je tot de start van de race coaching van een professionele trailrunner uit jouw team.

Global Running Day

Heb jij je niet gekwalificeerd voor Beat The Sun of kies je liever voor een iets minder heftige uitdaging? Trek ook dan op 21 juni je loopschoenen aan en bepaal zelf je doel. Asics heeft de langste dag van het jaar namelijk uitgeroepen tot Global Running Day.

Online trainingsprogramma

Deel jij je persoonlijke doel in de #BeatTheSun community (kies de optie ‘wereldwijde uitdaging’), dan krijg je toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. Je krijgt dan praktische tips en advies over (kracht)training, voeding en (trail)running waarmee jij je optimaal kunt voorbereiden op je eigen doel.

Sterke core en goede loophouding

In het Asics Fitness Training Plan leg je in de eerste fase een sterke basis, zodat je in de tweede fase volop kunt werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Elke twee weken krijg je nieuwe schema’s, tips en video’s, onder andere om te werken aan een sterke core en een goede loophouding. Het plan voor de eerste vier weken van het Beat The Sun trainingsprogramma kun je nu al hier vinden en Andrew Kastor, een van de coaches in het online programma, legt hier alvast het belang uit van een goede loophouding:

Bron: Asics

Trailrun