Vanaf vandaag: EK Atletiek Amsterdam!

Woensdag, 6 juli 2016
Vanaf vandaag: EK Atletiek Amsterdam!
Vandaag start het EK Atletiek in Amsterdam. Dat betekent dat de hoofdstad tot en met zondag geheel in het teken staat van atletiek. Behalve de wedstrijden in het Olympisch Stadion en zelfs op het Museumplein is er nog veel meer te doen en te beleven rond het EK. Een kort overzicht van de side-events.

Er wordt rondom het EK Atletiek een mix aangeboden van actieve en passieve evenementen. Je kunt dus zelf rennen, maar ook een aantal interessante lezingen en dergelijke bijwonen die over rennen en andere vormen van atletiek gaan. Deze laatste bijeenkomsten zijn veelal gericht op bepaalde beroepsgroepen, zoals bestuurders, gymdocenten, trainers en vrijwilligers. Zit er iets voor jou bij?

Zelf rennen: Kids run

Bij de start van het EK vandaag wordt het Olympiaplein omgetoverd tot een mini-EK voor kinderen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen meedoen aan de kidsrun rondom het Olympiaplein. De lengte van het parcours is ongeveer 800 meter. Voor de jongste kinderen is er een parcours van 200 meter en ouders kunnen gezellig met hen mee rennen. EK-mascotte Adam is hier natuurlijk ook bij om de kinderen aan te moedigen en high-fives te geven.

Zelf rennen: Brooks 10 K

Op de laatste dag van het EK, zondag 10 juli, vindt ten slotte de Brooks 10 K Champions Run plaats. Over deze run van 10 kilometer over het officiële EK-parcours van de halve marathon, schreven we eerder ook al op Hardlopen.nl. De route is een lange ronde door hartje Amsterdam met de start en finish op het Museumplein. Langs het parcours is ook veel entertainment en staan fans je aan te moedigen. De ultieme kans om in de voetsporen te treden van de kampioenen! Enne… inschrijven kan nog!

Bijeenkomsten: Live sessies

Op dag 2 van het EK, morgen dus, organiseert de Atletiekunie twee live-sessies voor die brede doelgroep op de Vrije Universiteit, dat tijdens het EK als congrescentrum wordt gebruikt. De eerste sessie heeft als thema ‘basisbeweegvormen voor kinderen’ en gaat over het verband tussen het beweegpatroon van de jeugd enerzijds en hun gedrag, gezondheid en schoolprestaties anderzijds. De andere sessie heeft als thema ‘Belang van lopen voor fysieke & mentale gezondheid’. Tijdens deze sessie zullen psychiater Bram Bakker en runningtherapeut Simon van Woerkom dieper ingaan op de talrijke gezondheidsvoordelen van lopen, inlcusief praktische voorbeelden. Ook vertelt een patiënt over de ervaringen met runningtherapie.

Bijeenkomsten: Spin off

Een andere interessante bijeenkomst is meer gericht op organisaties van hardloopevenementen en gaat over de spin off. Vragen die hier aan de orde komen: betekent een geslaagd evenement voor sporters ook een succes voor de organisatie? En hoe kan een gemeente bijdragen aan en profiteren van succes? Wanneer is een evenement geslaagd, hoe meet je dat en wat gebeurt er met de resultaten? Dit en meer wordt op vrijdag 8 juli gepresenteerd en bediscussieerd tijdens de bijeenkomst ‘Spin off van evenementen en topsport’.

Bekijk hier het volledige aanbod van congressen en bijeenkomsten.

Meer side events

En er is nog veel meer. Een overzicht van alle side events vind je op de website van het EK Atletiek.

Foto’s: Facebook, @Amsterdam2016