Uitdagend parcours is het visitekaartje van de Veluwezoomtrail

Dinsdag, 12 juni 2018
Uitdagend parcours is het visitekaartje van de Veluwezoomtrail
De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland en is inmiddels toe aan de negende editie. De trial vindt dit jaar plaats in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni.

Start en finish zijn ook dit jaar bij Polysport in Dieren, een groen dorp gelegen aan de bekende Veluwezoom, onderdeel van het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land, de Veluwe. Dat natuurgebied heeft voor de deelnemers genoeg inspiratie met heuvels, single tracks, heide, bos en vergezichten als de Posbank. Ook bekende namen als Beekhuizen, het Deelerwoud, de Woeste Hoeve en de spreng in Laag-Soeren zitten in de parcoursen en staan garant voor de nodige hoogtemeters. De Veluwezoomtrail kent weer een keur aan afstanden. Zaterdag de 11, 18 of 25 kilometer. Zondag is voor de lange afstanden: 60, 33 of 15 kilometer. Ook is er een weekend klassement kort (zaterdag 18 en zondag 33 km) en lang (zaterdag 25 en zondag 60 km).

Organisator Robin Kinsbergen neemt in deze negende editie het stokje over van Jan Strijker. Kinsbergen heeft ruime ervaring als ultra trailrunner en is organisator van het Vuurtorentrail Festival op Ameland. “Dit eerste jaar veranderen we niet veel aan het bestaande evenement. De routes blijven grotendeels hetzelfde. In de toekomst willen we naar eenzelfde goede vibe als op Ameland.”

Tweedaagse

“Naast het uitdagende parcours zie ik in de tweedaagse ook een meerwaarde. De tweedaagse trailers zijn er bij ons echt even een weekend tussenuit: ze kunnen met het hele gezin op een nabijgelegen camping verblijven. Op zaterdagavond houden we voor die deelnemers en supporters een pasta party met livemuziek en vertonen we Trials in Motion films.”

Ook aan de thuisblijvers is gedacht: Kinsbergen: “Op zondag krijgen alle 60 kilometer lopers een GPS Tracker mee waarmee ze voor het thuisfront en voor ons live te volgen zijn, een extra service van de organisatie.”

Voorinschrijven kan tot en met 13 juni op www.veluwezoomtrail.nl Inschrijven op de dag zelf is ook nog mogelijk. De organisatie verwacht ruim 1.300 deelnemers aan de start in Dieren.

Tekst: Bert Pessink
Foto: Mischa Visser