The Blind Run, samen hardlopen voor blind sporten.

Bert Pessink Donderdag, 4 oktober 2018
The Blind Run, samen hardlopen voor blind sporten.
Durf jij het aan? Lopen zonder te zien waar je je voeten neerzet? Blind vertrouwen op een loopmaatje? In Nederland zijn ruim 350.000 mensen blind of slechtziend. Speciaal voor hen is er op zaterdag 13 oktober een uniek hardloopevenement: The Blind Run.

The Blind Run is inmiddels toe aan haar eerste lustrum. De uitdaging is om in anderhalf uur zoveel mogelijk rondjes van een kilometer te lopen als duo, een sponsorloopidee dus. Een persoon van dit duo is echter geblinddoekt, de ander kan wel zien. Samen is het duo verbonden met een lint.

De uitdaging

“Het doel van The Blind Run is tweeledig. Ten eerste is het belangrijk om een breed publiek ermee bekend te maken welke uitdagingen blinden en slechtzienden in het dagelijks leven en in de sport tegenkomen. Twee ziende mensen krijgen bij ons in The Blind Run de bewustwording hoe het is om het zicht kwijt te zijn. Ten tweede willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor belangrijke sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen”, aldus Aline Soerdjpal-van der Vlist, projectleider van The Blind Run.

Goed doel

Soerdjpal: “Sporten is gezond en ontzettend leuk, maar voor mensen met een visuele beperking zijn er nog maar weinig goede mogelijkheden. Met Bartimeéus, de Oogvereniging en Running Blind worden er met de opbrengst onder andere multi sportdagen en clinics georganiseerd zodat zij op een makkelijke manier een sport kunnen kiezen die bij hun past.”

Vertrouwen

Susan, een deelneemster aan The Blind Run geeft treffend weer hoe haar ervaring met The Blind Run is: “Het eerste rondje is ontzettend eng, maar daarna heel bijzonder om te doen. Je moet echt op elkaar vertrouwen, dan lukt het zeker.”

Praktische informatie

The Blind Run is dit jaar op het feestelijk aangeklede terrein van Bartiméus aan de Utrechtseweg 82a in Zeist. Voor de toeschouwers en deelnemers worden er een aantal inspirerende clinics gehouden. De start is om 11.30 uur en de uitdaging duurt tot 13.00 uur. Omdat The Blind Run 5 jaar bestaat is deelname gratis, iedereen kan mee doen. Deelnemers onder de 16 jaar mogen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Informatie en inschrijven kan via www.theblindrun.nl

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.