Texel Halve Marathon: unieke loop met bootstart

Maandag, 21 augustus 2017
Texel Halve Marathon: unieke loop met bootstart
Op 24 september wordt op Waddeneiland Texel voor de 11e keer een bijzonder loopevenement georganiseerd: de Texel Halve Marathon. Uniek aan deze loop is de start vanaf de TESO veerboot vanuit Den Helder. Deze startserie was in amper 3 minuten uitverkocht, maar wij mogen in samenwerking met VVV Texel nog twee startbewijzen weggeven.

Veerdienst TESO heeft voor de Texel Halve Marathon een speciale afvaart. Het parkeerdek is daarbij het startvak voor de 1600 deelnemers op de halve marathon en 10 kilometer. Op het moment dat de klep van de veerboot het vaste land van Texel raakt en de scheepshoorn klinkt, gaan de lopers van start.

Pittig parcours

Het parcours van de Texel Halve Marathon is erg gevarieerd en laat alle facetten van het eiland zien: strand, duinen, bos en polder. De 21 kilometer is daardoor ook een pittige route: vooral het stuk over het strand, waar de wind ook vrij spel heeft, maken het zwaar. De finish is op de Groeneplaats in Den Burg, de 'hoofdplaats' van Texel. De 10 km gaat over een snel, vlak en verhard parcours naar dezelfde finish.

De Texel Halve Marathon komt onder andere over de Bleekersvallei. Foto: THM-Benno Bros.

Eilandstart

Behalve een start vanaf de boot heeft het evenement ook nog een startserie vanaf het eiland voor de 10 kilometer en halve marathon. Deze eilandstart is tegelijk met de bootstart vanaf de oprit van de boot. Op deze manier kunnen nog eens 500 deelnemers aan de populaire loop meedoen.

Vol in 237 seconden

Vanuit Den Hoorn wordt ook nog een afstand gestart: de 6 van Den Hoorn. Deze loop naar Den Burg is bedoeld voor beginnende lopers en jeugd vanaf 13 jaar. Op dit moment kun je alleen nog voor de 6 km inschrijven. Het bemachtigen van een startbewijs van de Texel Halve Marathon is al jaren een prestatie op zich. Dit jaar was de bootstart voor de 10 en halve marathon in 237 seconden al vol!

Hardlopen op Texel

Buiten de Texel Halve Marathon is het eiland natuurlijk het hele jaar ook geschikt voor eindeloze hardlooprondjes. Texel is een veelzijdig eiland: het heeft 5300 hectare aan natuurgebied, 30 km strand en 300 kilometer wandel- en fietspaden. Genoeg om te verkennen met je hardloopschoenen aan! Bezoek voor Texeltips en het grootste aanbod van accommodaties de website van VVV Texel: www.texel.net.

Win een bootstartbewijs

Wil jij die unieke ervaring van de bootstart ook meemaken? Samen met VVV Texel mag Hardlopen.nl nog twee tickets weggeven voor de Texel Halve Marathon. Bekijk hier wat je daarvoor moet doen.

Meer info over de Texel Halve Marathon op: Texelhalvemarathon.nl

Foto header: THM-Olivier Schilling

10 kilometer Halve marathon