Test je looptechniek bij de coach van Sifan Hassan

Vrijdag, 12 augustus 2016
Test je looptechniek bij de coach van Sifan Hassan
Atlete Sifan Hassan doet deze week op de Olympische Spelen een gooi naar medailles op de 800 en de 1500 meter. Zou jij wel iets willen leren van de looptechniek die Sifan zo snel maakt? Kom dan meedoen aan een clinic van haar trainer Honoré Hoedt in Arnhem.

Hoe houd je je armen en schouders tijdens het hardlopen? Hoe plaats je je benen en voeten? Op welke snelheid kun je het beste lopen? Hoe word je sterker en stabieler en hoe blijf je blessurevrij? Allemaal vragen waar je als hardloper mee te maken krijgt.

Looptechniek onder de loep

Loopland Gelderland helpt je daarbij met de APK-screening voor verantwoord hardlopen. Daarbij wordt je hele looptechniek onder de loep genomen, waardoor jij makkelijker gaat hardlopen. De trainingen worden gegeven vanuit het team van Loopland Gelderland onder leiding van Honoré Hoedt, de coach van Sifan Hassan, die op haar erelijst onder andere al gouden medailles op de 1500 meter op het Europees kampioenschap en het WK indoor heeft staan en ook op de 5000 meter goed uit de voeten kan.

Hardloop-APK

De ‘hardloop-APK’ wordt bijna elke maand gehouden in Arnhem. De eerstvolgende clinic staat gepland voor zondag 25 september en begint om 10.00 uur ’s ochtends voor het Watermuseum bij Grand Café de Beek. Kosten voor deelname zijn 20 euro, inclusief een kopje koffie of thee na de clinic.

Core stability

In de zestig minuten durende clinic wordt niet alleen gekeken hoe efficiënt je loopt, maar ook of je een goede core stability hebt. Daarmee kun je immers blessures voorkomen. Ook krijg je tips voor de loopsnelheid waarbij jij optimale vooruitgang kunt boeken.

Geef je vooraf op

Wil jij zeker weten dat er bij de volgende clinic plek voor je is? Meld je dan voor vrijdag 23 september aan via het e-mailadres [email protected]. Vermeld in je mail je naam, mailadres, leeftijd en welke sport je beoefent. Op dit e-mailadres kun je ook terecht als je wilt weten op welke andere data en locaties er clinics zijn.

Bron: Loopland Gelderland

Foto: Flickr (CC) / Annemee Siersma