Strik je veters bij de Dam tot Damloop voor het goede doel

Zondag, 26 juni 2016
Strik je veters bij de Dam tot Damloop voor het goede doel
Op zondag 18 september is het weer tijd voor de Dam tot Damloop, een evenement dat de laatste jaren steevast meer dan 60.000 deelnemers trekt. Wil jij ook meelopen en daarbij een goed doel steunen? Strik je veters dan voor KiKa of één van de andere goede doelen die verbonden zijn aan de Dam tot Damloop.

De Dam tot Damloop is het grootste hardloopevenement van Nederland. De loop over 10 Engelse mijl – oftewel 16,09 kilometer – tussen Zaandam en Amsterdam is zelfs zo populair dat de deelnemerslimiet vaak al ver van tevoren bereikt is. Ook dit jaar liep het weer storm met de inschrijvingen.

Lopen voor KiKa

Toch kun je alsnog een startbewijs bemachtigen voor de Dam tot Damloop, als het je mooi lijkt om voor een goed doel mee te doen. KiKa, één van de goede doelen die aan de Dam tot Damloop is gekoppeld, heeft namelijk nog enkele startbewijzen over.

Sponsorgeld ophalen

KiKa vraagt iedereen die voor dit goede doel wil lopen om minimaal 125 euro aan sponsorgeld op te halen. Meer mag natuurlijk ook altijd. Om je daarbij te helpen kun je op de website van KiKa een persoonlijke sponsorpagina aanmaken waar je iedereen kunt vragen om jouw sportieve prestatie te belonen met een bijdrage aan het goede doel.

Aanmelden

Als dank voor je inzet krijg je een mooi KiKa hardloopshirt. Aanmelden om de Dam tot Damloop voor KiKa te lopen kan door middel van een mail naar [email protected]. Wees er wel snel bij, want er zijn maar honderd startbewijzen en die worden verdeeld volgens het principe ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Meer goede doelen

KiKa is niet de enige organisatie die je met je deelname aan de Dam tot Damloop kunt steunen. Ook Right to Play, Spieren voor Spieren, War Child, de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en tal van andere goede doelen zijn verbonden aan dit loopevenement. Ook is het mogelijk om zelf een goed doel te kiezen waar je voor wilt lopen.

Bronnen: Sportenvoorkika.nl en Damloop.nl

Foto: Facebook Dam tot Dam Loop