Steun kinderen in nood bij Unicefrun West-Friesland

Zaterdag, 30 september 2017
Steun kinderen in nood bij Unicefrun West-Friesland
Op de laatste zondag van oktober wordt voor de vierde keer de Unicefrun in Bovenkarspel georganiseerd. Met dit familie-loopevenement met verschillende afstanden wordt geld ingezameld voor de Unicef-actie: 'Voor ieder kind', dat gericht is op kinderarbeid.

Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kinderarbeider. Daarvan werken 85 miljoen kinderen onder gevaarlijke omstandigheden. In de aanpak van UNICEF staat bescherming en toegang tot onderwijs centraal. Tijdens de Unicefrun op 29 oktober, die door de West-Friese afdeling van de kinderrechtenorganisatie wordt georganiseerd, kun je daar een steentje aan bijdragen.

Gevulde schooltassen

De volledige opbrengst van de Unicefrun gaat naar de actie 'Voor ieder kind'. Met het inschrijfgeld voor de Unicefrun kan UNICEF schooltassen gevuld met schriftjes, pennen, potloden, gummetjes, kleurpotloden en een liniaal aanschaffen. Het geld wordt ook gebruikt voor voeding voor ondervoede kinderen, schoon drinkwater en mazelenvaccinaties.

Vier afstanden

De Unicefrun kent sinds dit jaar vier afstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km en 15 km. De parcoursen lopen door het Streekbos van Bovenkarspel. De 2,5 km is open voor kinderen vanaf 10 jaar. Daardoor kun je met het hele gezin meedoen aan de run.

Teamloop

Het is ook mogelijk om als team mee te doen aan de Unicefrun. Maak bijvoorbeeld een team met familieleden, vrienden, collega's of klasgenoten. Dat kan op alle afstanden. Je kan met een team of als individuele loper ook nog extra laten sponsoren voor Unicef. Dat doe je door een actie aan te maken bij Unicef.

Meer info en inschrijven: Unicefrunwf.nl

Foto: Unicefrun West-Friesland, Annemarie Wolkersven