Sneller dan het licht bij de FBK Games

Vrijdag, 9 juni 2017
Sneller dan het licht bij de FBK Games
Dit weekend worden in Hengelo weer de Fanny Blankers Koen Games (FBK Games) georganiseerd. Tijdens deze Nederlandse atletiekklassieker wordt een opvallende technologische innovatie geïntroduceerd: een haas met led-lampjes.

De FBK-games is de Nederlandse klassieker in de atletiek waar nationale en internationale toppers op af komen. De organisatie wil van het evenement de meest innovatieve games maken. Dat is dit weekend al zichtbaar met een nieuwe uitvinding die in Hengelo wordt gepresenteerd: de Pacer2.

Led-lampjes

In de afwateringsgoot aan de binnenkant van de baan van het FBK-stadion zijn de afgelopen tijd allemaal led-lampjes geplaatst. Deze lampjes kunnen met de hardloper meelopen op een gewenste snelheid. Met een app op de smartphone kun je de snelheid die de lampjes moeten meebewegen zelf instellen.

Extra motivatie

De elektronische haas PACER2 is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, SPORT Technologies. Met deze lampjes in de goot kun jij als individuele loper of met een groep heel handig je trainingsschema's op een bepaalde snelheid afleggen. De gewenste snelheid heb je continu in je ooghoeken. Dat kan ook een extra motivatie zijn. Wie weet train jij dus binnenkort ook je rondjes met deze lampjes in de goot.

Lichthaas

Tijdens de FBK Games mag de elektronische haas nog niet gebruikt worden in officiële wedstrijden, maar de organisatie ziet allerlei mogelijkheden om de PACER2 al in te zetten. Als je wilt zien hoe de lichthaas werkt dan moet je dus morgen of zondag naar de FBK Games.

FBK City Run

De FBK Games worden vandaag al geopend met de FBK City Run. De start hiervan is om 19.00 uur en je kunt kiezen uit een 10 km, een dubbele mijl 3,2 km en een kidsrun. Inschrijven kan nog!

Dafne Schippers in actie

Vanaf zaterdag kun je veel topatletiek verwachten bij de FBK Games. Op dag 1 kun je onder andere veel Ethiopische topatleten in actie zien tijdens de trials voor de WK-kwalificatie op de afstanden 10.000 m, 800 m en 1.500 m. De toegang is op zaterdag gratis. Zondag komen Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina in actie op hun afstanden.

Ga voor meer info naar: FBKGames.nl