Schrijf je in voor The Color Run Utrecht

Vrijdag, 5 augustus 2016
Schrijf je in voor The Color Run Utrecht
Heb je zin om straks na de vakantiemaanden het zomerse gevoel nog even vast te houden? Kom dan op zondag 11 september meedoen aan The Color Run in Utrecht en bereid je voor op hardlopen in tropische sfeer en in alle kleuren van de regenboog.

Meedoen aan The Color Run is leuk voor iedere hardloper. Het parcours is 5 kilometer lang en een zo snel mogelijke tijd lopen is niet zo belangrijk. Bij The Color Run is het de fun die voorop staat. De enige regel: je staat in witte kleding aan de start en je laat je tijdens de 5 kilometer onderdompelen in allerlei kleuren.

Tijd voor een feestje

Color Runs vinden wereldwijd al in veertig landen plaats. Jaarlijks zijn er zo’n 200 runs. The Color Run in Nederland vindt op zondag 11 september plaats aan de Haarrijnseplas in Utrecht. Vanwege het vijfjarig jubileum van het internationale loopevenement is het tijd voor een feestje: alles rond de run is daarom omgetoverd in ‘Tropicolor’-stijl.

Regenboog

Tijdens The Color Run loop je rechtstreeks op het feest af. De finish is namelijk bij Rainbow Beach, waar muziek en een gezamenlijke ‘kleurgooi’ op je wachten. Per kilometer krijg je tijdens het hardlopen ook al telkens een nieuwe kleur op je kleding en gezicht, waardoor je finisht met een regenboog aan verf. Tropische muziek, schuimbellen en palmbomen onderweg doen de rest om je door de kilometers heen te helpen.

Hardloopfestival

The Color Run is daarmee veel meer dan een loopevenement, het is een compleet festival dat de hele dag duurt. Al om 11.00 uur gaat het terrein open en kun je, als je naast het hardlopen nog genoeg energie over hebt of alvast op wilt warmen, je uitleven op de Inflatable Playground vol springkussens. Ook kun je een leuke foto met je hardloopmaatjes maken op een speciale selfie spot.

Color Run-playlist

Wil je tijdens je trainingen voor The Color Run al in de juiste tropische stemming komen? Dan heeft Sky Radio iets leuks voor je: een unieke online hardloop-playlist speciaal voor iedereen die meedoet aan deze fun run. Daarvoor wordt de playlist Sky Radio Running Hits Starter tijdelijk omgedoopt tot The Color Run Edition. Het tempo van de muziek in deze playlist helpt je om in de aanloop naar de run op het juiste niveau te komen.

Cheering Zone

Sky Radio zorgt ook voor de muziek bij de start en finish van The Color Run en moedigt jou als deelnemer aan in een speciale Cheering Zone, waar je wordt omgedompeld in de bij het radiostation passende kleur blauw. Je vindt de speciale The Color Run-playlist op www.skyradio.nl, de Sky Radio app en als podcast.

Goede doel

Aan de vijfde verjaarjaardag van The Color Run is ook een goed doel verbonden. Je kan namelijk zelf in actie komen door van jouw barbecue-, verjaardag, of buurtfeest je eigen Tropicolor pre-party voor KWF Kankerbestrijding te maken. Met de opbrengst van de actie wordt onderzoek naar huidkanker gesteund.

De inschrijving voor The Color Run in Utrecht is al geopend. Schrijf je dus snel in!

Bron: Sport.nl

Foto: David Bostock / Shutterstock.com