Running 20/20 Meetup over hartslagmeting met Zoladztest

Zondag, 30 april 2017
Running 20/20 Meetup over hartslagmeting met Zoladztest
Tegenwoordig kun je met allerlei 'smart wearables' goed zelf je hartslag meten tijdens het hardlopen. Maar wat kun je nu echt met die hartslagmeting? Het interpreteren van je hartslag is nog best ingewikkeld. Tijdens de Running 20/ 20 Meetup op 17 mei op Papendal leer je meer over je eigen hartslagzones met een Zoladztest en een aantal interessante sprekers.

Dat je zelf je hartslag kunt meten is natuurlijk heel erg mooi, maar het echt begrijpen van die zelfmeting is voor de meeste hardlopers en coaches nog complex. Als hardloper leer je zo weinig over jezelf. Marcel van der Kuil van Running 20/20 vindt dit een gemiste kans, hij organiseert daarom samen met de Atletiekunie een 'meetup' over hartslagmeting.

Zoladztest

Deze bijeenkomst op 17 mei bestaat uit twee onderdelen. Bij het eerste deel wordt een Zoladztest gedaan. Deze bekende test is ontwikkeld door de Poolse inspanningsfysioloog Jerzy Zoladz en is bedoeld om de conditie van duursporters vast te stellen.

5 zones

Bij deze test loop je vijf keer zes minuten in een gelijkmatig tempo aan de hand van je maximale hartslag: eerst 50 slagen onder de max, dan 40, 30, 20 en tot slot pittig op 10 onder je maximale hartslag. Deze test geeft aan hoe getraind je bent in de vijf zones.

Feedback op resultaten

In het tweede deel zullen de drie sprekers Gerard Nijboer, Bob Winter (Atletiekunie) en Leo Hofstra (cardioloog en wetenschapper) hun feedback geven over de uitgevoerde test en de meetresultaten. Ook zullen zij hun visie geven over de mogelijkheden om meer met hartslagmeting te doen, in de praktijk van breedtesport en topsport.

Wil je meer inzicht in je eigen hartslagzones en meer weten over de mogelijkheden van hartslagmeting? Meld je dan aan bij Running 20/20 voor deze meetup.