Running 20/20 Meetup: ‘Hardlopen doe je ook met je hoofd'

Dinsdag, 7 februari 2017
Running 20/20 Meetup: ‘Hardlopen doe je ook met je hoofd'
Er verschijnen elke dag meer dan 100 apps voor sporters. Ook worden er de nodige wearables gelanceerd, die bedoeld zijn om de sporter meer inzicht te geven in lichaam en geest. Dit alles lijkt een voorbode te zijn voor een grote veranderingen in sportbeoefening, sportbeleving, maar wat kunnen we hier mee? Tijdens een inspiratieavond op 15 februari wordt met sprekers als Bram Bakker dieper op die vraag in gegaan.

Als hardloper is het tegenwoordig moeilijk om tussen de bomen het bos nog te zien met alle innovaties op hardloopgebied. We hebben allerlei sporthorloges en apps tot onze beschikking die bijna alles van ons lichaam kunnen weten. Wat is voor jou als hardloper de toegevoegde waarde van die innovatieve producten? Om de individuele hardloper echt te helpen in het verbeteren van techniek en prestatie zou er volgens ondernemer Marcel van der Kuil meer interactie en kennisdeling moeten zijn tussen hardlopers, wetenschappers en bedrijven.

Meetup

Met die filosie organiseert Van der Kuil Running 20/20 Meetups om te zorgen dat innovatie in het hardlopen kan worden versneld. Tijdens deze meetup delen toonaangevende professionals uit de wereld van wetenschap, onderwijs, sport en gezondheid hun visie op hardlopen in de toekomst en over trending topics in technologie, lifestyle, zorg, gezondheid en looptechniek. Deze interactieve bijeenkomst is bedoeld voor hardlopers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers in de sport.

Mentale aspect

Woensdag 15 februari staat de 'meetup' in het teken van de mentale- en psychische aspecten van de atletiek en het hardlopen. Sprekers bij deze inspiratieavond zijn psychiater Bram Bakker, topsporter en coach Stefan Groothuis en ondernemer prestatiepsychologie Sebastian Buurma.

Running 20/20 Meetup 'Hardlopen doe je ook met je hoofd, niet alleen met je benen'

Datum: Wo 15 feb 2017
Tijd: 18:30-21:30
Plaats: VU, Amsterdam
Toegang: gratis (wachtlijst vanaf 40 personen)

Registratie en aanmelding via Meetup.com

Foto: Shutterstock

Apps