Ren en geniet van wat Groningen biedt

Bert Pessink Woensdag, 18 juli 2018
Ren en geniet van wat Groningen biedt
Onder het motto “Ren en geniet van wat Groningen biedt” staat op 28 juli in die provincie de 28e Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum op de agenda. Een loop van punt tot punt, dus enkele reis, met start in de vissershaven van Lauwersoog aan de Wadden en de finish in het ruim 21 kilometer zuidelijk gelegen Ulrum.

“We hebben een geweldig mooi parcours, het is fantastisch dat we door het Nationaal Park het Lauwersmeer mogen lopen. Ook de doorkomst in het oude karakteristieke vissersplaatsje Zoutkamp met zijn garnalenverwerkingsfabriek is indrukwekkend. Ik denk dat het parcours de kracht is van ons evenement.” Aldus Petra Woddema, de voorzitter van de organisatie.

De eerste kilometers lopen de deelnemers langs de boorden en bossen van het Lauwersmeer over open terrein. Vanaf kilometer 15, op het stuk tussen Zoutkamp en Ulrum, staan er wel bomen.

Volgens noordelijk topper Jan Venhuizen is het een prima georganiseerde wedstrijd: “Ik ga er vaak de strijd aan met andere Noordelijke atleten, bovendien is het in juli vaak warm en dat geeft een extra dimensie aan deze belevingsloop. Voor mij zijn de natuur, het parcours en de organisatie de uithangborden van dit evenement”.

Nieuw dit jaar is dat er naast een halve marathon ook een 10 kilometer is. Woddema: “Vroeger hadden we ook een 10 kilometer en we kregen nu vanuit Ulrum veel de vraag om een kortere afstand en dat hebben we gerealiseerd. De lopers aan de Halve Marathon worden per bus naar de start in Lauwersoog gebracht. Daar is de start om 14.00 uur. De 10 kilometerlopers starten ook om 14.00 uur zodat de beide afstanden prachtig op elkaar aansluiten bij de finish. Op de met een jones-couter gemeten 21,1 km zijn onderweg 8 verzorgingsposten. Bij warmte zorgt de brandweer bij Zoutkamp voor een nevelsproeier.”

Inschrijven kan nog op 28 juli bij de feesttent bij café-restaurant Neptunus in Ulrum tussen 11.00 en 12.45 uur.

Foto: Gera Tume

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.